انواع مدیران منابع انسانی و شرح وظایف

انواع مدیران منابع انسانی و شرح وظایف

مدیران منابع انسانی از کلیدی ترین مدیران در سطح سازمان ها هستند و وظایف آن ها در الگوهای مختلفی جای می گیرد. مدیران روابط کار، مدیران حقوق و دستمزد، مدیران ستادی و … از جمله انواع مدیران منابع انسانی به شمار می آیند.

در ادامه با وبلاگ شرکت مشاوره مدیریت غزال همراه باشید تا در این باره بیشتر بدانیم.

انواع مدیران منابع انسانی

موارد زیر نمونه‌ هایی از انواع مدیران منابع انسانی هستند:

  • مدیران روابط کار: همچنین آن‌ ها مدیر روابط کارکنان نیز نامیده می‌ شوند و بر سیاست‌ های استخدام در محیط‌ های صنفی یا دارای اتحادیه نظارت می‌ کنند. آن‌ ها قرارداد کاری را تنظیم می‌ سازند، مذاکره و اداره می‌ کنند که این‌ها مواردی مانند شکایت، دستمزد، مزایا و اقدامات اتحادیه و مدیریت را در بر می‌گیرند. آن‌ها همچنین به شکایات بین کارکنان و مدیریت رسیدگی می‌کنند و روش‌های رسیدگی به شکایات را هماهنگ می‌سازند.
  • مدیران حقوق و دستمزد: بر عملکرد بخش حقوق و دستمزد یک سازمان نظارت می‌کنند. آن‌ها اطمینان حاصل کرده که تمام جوانب حقوق و دستمزد به درستی و به موقع پردازش می‌شوند. آن‌ها رویه‌های حقوق و دستمزد را اداره می‌کنند، گزارش‌هایی را برای بخش حسابداری تهیه کرده و هرگونه مشکل یا مغایرت حقوق و دستمزد را برطرف می‌سازند.
  • مدیرانی که بعضاً به عنوان مدیران ستادی نامیده می‌شوند: آن‌ها بر مسئولیت‌های استخدام و استخدام اداره منابع انسانی نظارت می‌کنند. آن‌ها غالباً بر تیم استخدام کننده نظارت کرده و بعضی از آن‌ها وقتی می‌خواهند پست‌های سطح بالا را پر کنند، وظایف استخدام را بر عهده می‌گیرند. آن‌ها باید یک استراتژی جذب نیرو ایجاد کنند که به آن‌ها کمک می‌کند تا نیازهای سازمان خود را برآورده سازند و برای جذب بهترین افراد به طور موثر تلاش کنند.

چطور یک مدیر منابع انسانی شویم؟

حداقل باید مدرک کاردانی در یک رشته مرتبط با منابع انسانی داشته باشید. برای موفقیت بیشتر لیسانس بگیرید. در حالی که بالاترین سطح متخصصان منابع انسانی دارای مدرک کارشناسی ارشد است. با وجود اینکه صلاحیت‌های مدیر منابع انسانی خیلی دشوار نیست، بیشتر آن‌ها مسیر کلی زیر را دنبال می‌کنند:

  • تحصیلات: حداقل داشتن مدرک کاردانی در رشته منابع انسانی یا یک رشته مرتبط کسب کنید.
  • تجربه: کار در منابع انسانی را شروع کنید. باید حداقل یک سال سابقه کار داشته باشید تا واجد صلاحیت شوید.
  • گواهینامه: در دوره های آموزشی مرتبط شرکت کنید و صلاحیت حرفه ای خود را با کسب اعتبارات آموزش مداوم، حفظ کنید.
  • درجه لیسانس: این اولین قدم در این مسیر حرفه ای است. صلاحیت‌های اصلی یا لیسانس مدیریت منابع انسانی یا لیسانس علوم در منابع انسانی شامل دوره‌های حقوق استخدام، مدیریت کار و توسعه اشتغال می‌باشند.
  • مقطع کارشناسی ارشد مدیریت منابع انسانی را دنبال کند.
  • در کنار یک مدیر منابع انسانی با تجربه و خبره کسب تجربه کنید.

کلام آخر

در بالا در خصوص مدل ها و انواع مدیران منابع انسانی توضیحاتی ارائه کردیم. متخصصان منابع انسانی باید مهارت‌های مدیران و سازمان خود را در نظر داشته باشند تا این فعالیت‌ها را به خوبی انجام دهند. شغل متخصص منابع انسانی یک چالش مداومی ‌است، زیرا کارکنان منابع انسانی بسیاری از نقش‌ها و فعالیت‌ها را در حمایت از سازمان‌های خود متعادل می‌کنند. شما در خصوص کدام یک از این موارد تجربه بیشتری داشته و اطلاعات جامع تری دارید؟ نظرات و تجربیات خود در این زمینه را با ما و دیگر کاربران وبلاگ شرکت مشاوره مدیریت غزال در میان بگذارید.

جدیدترین مطالب منتشر شده
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *