تحول دیجیتال

برای حفظ مزیت رقابتی پایدار و ارتقاء کیفیت تجربه مشتریان، راهی جز ارتقاء بهره وری و نوآوری فناورانه در سازمان ها وجود ندارد. و تحقق این دو مقوله و همچنین بقاء و زیست کسب و کارهای امروز، جز با رهسپار شدن در سفر “تحول دیجیتال” ممکن نیست.

تمامی‌ فعالیت های یکپارچه سازمان‌ها برای استفاده از فناوری های جدید دیجیتال و همچنین همسویی همه منابع سازمان از جمله منابع انسانی درجهت خلق ارزش جدید برای مشتریان و سایر ذینفعان و در نهایت ایجاد دست آوردهای مالی، تحول دیجیتال گفته می شود.

گروه مشاوران مدیریت و فناوری غزال در راستای تحول دیجیتال سازمان ها، با رویکرد ایجاد تحول در فرآیندهای عملیاتی، تحول در مدل کسب و کار و در نتیجه تحول در خلق تجربه جدید برای مشتریان، سازمان ها را همراهی می کند.

فرم درخواست مشاوره را پر کنید

سازمان هایی که برنامه ای برای حرکت در مسیر تحول دیجیتال ندارند، اغلب با این چالش ها روبرو هستند:

  • اینگونه سازمان ها، کسب و کارهایی با حرکات بسیار کند و آهسته هستند. در عصری که سرعت حرف اول را می زند.
  • به ندرت می توانند خود را با تغییرات محیطی کسب و کار و فناورانه همسو کنند.
  • مزیت رقابتی آن ها پایدار نیست و بطور مستمر از سوی استراتژی های جدید رقبا، تهدید می شوند.
  • هزینه های بالا، بهره وری پایین و حاشیه سود بسیار اندکی دارند.
  • به سختی می توانند با آهنگ تغییرات محیطی، تغییر کنند.
  • در زمانی که ایجاد حس خوب در مشتریان از مهمترین فاکتورهای موفقیت در کسب و کار است، به سختی می توانند تجارب منحصربفردی برای مشتریان شان رغم بزنند.
  • اینگونه سازمان ها در زمانی که نوآوری تنها راه موفقیت کسب و کارها محسوب می شود، به سختی از تفکر نوآورانه برخوردارند.
  • تصمیم گیری در این سازمان ها بر پایه احساسات و شهود است در حالیکه کسب و کارهایی که سفر تحول دیجیتال را آغاز کرده اند، تصمیمات خود را داده محور اتخاذ می کنند.
  • بطور مستمر، اندازه این کسب و کارها، کوچک و کوچکتر می شود.
  • بقاء اغلب این کسب و کارها، در آینده ای بسیار نزدیک (حدود یک دهه آینده)، به شدت تهدید می شود.

سازمان هایی که سفر تحول دیجیتال را آغاز کرده اند، به این دستاوردها رسیده اند:

  • افزایش بهره وری و فرآیندهای عملیاتی کارآمدتر
  • فراهم بودن امکان تصمیم گیری داده محور در سازمان
  • پایین آمدن و صرفه جویی در هزینه های سازمان
  • افزایش درآمد با استفاده از ارزش آفرینی نوآورانه
  • بازاریابی اثربخش مبتنی بر تحلیل داده
  • ارتقاء تجربه مشتری و در نتیجه بالا رفتن نرخ وفاداری مشتری
  • افزایش نرخ مشارکت کارکنان و افزایش تعلق سازمانی
  • قابلیت انعطاف بسیار زیاد در مواجهه با تغییرات بازار و تقاضای مشتریان
  • افزایش و استمرار در نوآوری در جهت خلق ارزش نهایی برای مشتریان
  • مدیریت بهتر و یکپارچگی بیشتر در زنجیره تامین
  • افزایش بهره وری و کارآمدی در تولید
  • شکل گیری فرهنگ تحول و نوآوری در سازمان
  • قدرت بیشتر در ایجاد و نگهداشت مزیت رقابتی پایدار

گروه مشاوران مدیریت و فناوری غزال در حوزه تحول دیجیتال، خدمات زیر را ارائه می دهد:

۱. راهبری فناوری اطلاعات (IT Governance)

بخشی یکپارچه از مسئولیت هیئت مدیره و مدیریت ارشد در راهبری سازمان می باشد که شامل هدایت و راهبری، ساختار سازمانی و فرایندهایی است که اطمینان حاصل می نماید که فناوری اطلاعات، اهداف و راهبردهای سازمان را برآورده ساخته و گسترش می دهد.

۲ .استراتژی فناوری اطلاعات (IT Strategy)

رویکردی برای ایجاد قابلیت فناوری اطلاعات در راستای حداکثر سازی ارزش پایدار برای یک سازمان است و به عبارت دیگر، به حداکثر رساندن بازده سرمایه گذاری در فناوری اطلاعات کمک می کند. استراتژی فناوری اطلاعات با استفاده از یک برنامه استراتژیک فناوری اطلاعات شامل برنامه های اولویت بندی شده، قابل اجرا و همراه با جدول زمانی مشخص، انجام می شود.

۳. برون سپاری فناوری اطلاعات (IT Out-Sourcing)

برون سپاری فناوری اطلاعات محول کردن کلیه امور فناوری اطلاعات شرکت ها و یا بخشی از آن به تیم های متخصص با دانش به روز و با تجربه می باشد و لازم است که پیش از هر اقدامی از مشاوره تحول دیجیتال در این خصوص استفاده شود. به علت هزینه بالای نگهداری شبکه و زیرساخت برای سازمان ها و شرکت ها در هر مقیاس، زمینه کاری و یا پراکندگی، مخصوصا در کسب و کارهایی که به صورت مستقیم به فناوری اطلاعات و ارتباطات مربوط نمی شوند، فناوری اطلاعات، برون سپاری می گردد.

۴. معماری فناوری اطلاعات (IT Architecture)

در معماری فناوری‌ اطلاعات چشم‌انداز آینده سازمان‌ها شامل چشم‌انداز روشنی از فناوری‌های کاربردی که می‌تواند به بهبود فرآیندهای کسب و کار کمک کند ترسیم می‌شود. این معماری ممکن است در حوزه‌های اطلاعاتی خاص یا در ارتباط با مباحث عمومی فناوری‌اطلاعات باشند. در معماری فناوری‌اطلاعات سازمان، عملکرد و امنیت چارچوب‌های اطلاعاتی تضمین شده و به مدیران ارشد اطمینان می‌دهد چارچوب‌ها هماهنگ با اهداف سازمان پیاده‌سازی شده‌اند.

۵. پذیرش فناوری اطلاعات (IT Adoption)

پذیرش فناوری اطلاعات یعنی ادغام موفقیت آمیز فناوری اطلاعات در کسب و کار. با رشد فناوری اطلاعات در زندگی امروزه، افزایش سرمایه گذاری در پذیرش این فناوری بسیار مورد توجه قرار گرفته است و محققان سعی کردند عواملی که در پذیرش فناوری اطاعات تاثیر گذار است را شناسایی کنند. مدل TAM یکی از مدل های کارا برای پیش بینی عوامل انگیزشی و پذیرش در استفاده از فناوری اطلاعات می باشد.

۶. مدیریت عملکرد فناوری اطلاعات (IT Performance Management):

مدیریت عملکرد فناوری اطلاعات به طور کلی به نظارت و اندازه گیری معیارهای عملکرد مربوطه برای ارزیابی عملکرد منابع فناوری اطلاعات اشاره دارد. مدیریت عملکرد فناوری اطلاعات به اندازه گیری هزینه سرمایه و منابع انسانی در پروژه های فناوری اطلاعات مربوط می شود. این به کسب و کار اجازه می دهد تا تعیین کند که چگونه این هزینه ها قابلیت های استراتژیک و عملیاتی شرکت را در طراحی و توسعه محصولات و خدمات برای حداکثر رضایت مشتری، بهره وری شرکت، سودآوری و رقابت بهبود می بخشد. برای تحقق این سیستم شناسایی اقدامات اصلاحی مناسب جهت بهبود عملکرد فناوری اطلاعات و ارتباطات و تدوین برنامه های اجرایی و تعیین میزان کارکردها لازم می باشد.

۷. استاندارد ITIL

یک چارچوب ساختاری و مجموعه‌ای از تجارب مدیران موفق فناوری اطلاعات در شرکت‌ها و سازمان‌ مختلف در سراسر دنیاست که برای مدیریت زیرساخت IT و به منظور دریافت بهترین ارزش از آن‌ها با درک اینکه چه نقش‌ها، سیاست‌ها، راهبردها، فرایندها و کارکردی برای این مدیریت باید در نظر گرفته شود، طراحی شده است.

۸. مدیریت پروژه فناوری اطلاعات (IT Project Management)

مدیریت پروژه فناوری اطلاعات فرایند برنامه ریزی، سازماندهی و تعیین مسئولیت برای دستیابی به اهداف خاص پروژه های فناوری اطلاعات (IT) یک سازمان است. مدیریت پروژه فناوری اطلاعات شامل نظارت بر پروژه‌های توسعه نرم‌افزار، نصب سخت‌افزار، ارتقای شبکه، رایانش ابری و مجازی‌سازی، تجزیه و تحلیل کسب و کار و پروژه‌های مدیریت داده و اجرای خدمات فناوری اطلاعات است. علاوه بر مشکلات عادی که می تواند باعث شکست یک پروژه شود، عواملی نظیر پیشرفت در فناوری یا تغییرات زیرساختی که بر امنیت و مدیریت داده ها تأثیر می گذارد در طول اجرای پروژه می توانند بر موفقیت یک پروژه فناوری اطلاعات تأثیر منفی بگذارند که باید طی فرایندی مدیریت گردد.

یکی از مهمترین ارکان سفر در مسیر تحول دیجیتال، توسعه زیر ساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات است. گروه مشاوران مدیریت و فناوری غزال با کمک مشاوران زبده خود در حوزه مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات خدمات مشاوره ای گسترده ای را ارائه می دهد. برای مطالعه بیشتر در این حوزه بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات