۱۳ راز برای رشد سریع کسب و کار در ایران

۱۳ راز برای رشد سریع کسب و کار در ایران

آیا راه میانبری برای رشد سریع کسب و کار وجود دارد؟

قبل از هر چیز باید بدانید که هیچ فرمول مطمئنی برای موفقیت فوری در فضای کسب و کار وجود ندارد، اما می توانید با رعایت این نکاتی که در این مقاله به آن اشاره می کنیم، رشد کسب و کار خود را سریعتر کنید.

موضوع بعدی که بسیار مهم است به آن توجه کنید این است که مهم است که به دانشی که کسب می کنید، عمل کنید.

اگر دانش خود را به مرحله عمل آورید، شما به خرد دست خواهید یافت.  این خرد است که در زندگی شما تغییر مثبت ایجاد می کند و نه انباشتگی دانش و اطلاعات. امیدواریم با خواندن این مقاله و بکارگیری مطالب آن در کسب و کار خود، تغییرات مثبتی را تجربه کنید.

رشد سریع کسب و کار

خواه برای اولین بار باشد که کسب و کار خود را راه اندازی می کنید و یا کسب و کار قدیمی باشید، هدف اصلی شما این است که برند خود را ایجاد کنید و شروع به رشد آن کنید. متاسفانه این فرایند یک شبه اتفاق نمی افتد. رشد، یک فرایند مداوم است که مستلزم کار سخت، مداوم، صبوری و فداکاری است. هیچ راه مخفی خاصی برای پیشی گرفتن از سایر رقبا در صنعت و یا دستیابی به موفقیت فوری وجود ندارد.

با این حال در طول زمان، راه های اثبات شده ای برای رسیدن به نقاط عطف رشد کسب و کار وجود دارد که می تواند آن را به موفقیت چشم گیری برساند.

 

۱. افراد مناسب را استخدام کنید.

قبل از اینکه بتوانید در مورد مسیر رشد سازمان خود فکر کنید، باید کارکنانی قوی داشته باشید تا به شما در رسیدن به اهدافتان کمک کنند. هرگز فراموش نکنید که راه توسعه سازمان شما، از راه رشد منابع انسانی شما می گذرد.

نقل قولی از کریستین لانگ، مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران ارائه‌دهنده نرم‌افزار Tradeshift، وجود دارد که می گوید: “استخدام بهترین افراد، راهی مطمئن برای تضمین رشد سریع کسب و کار شماست. همه چیز به داشتن تیم مناسب بستگی دارد. “

با کارکنانی سخت کوش، به موفقیت خواهد رسید. علاوه بر این، واگذاری وظایف به تمرکز بر کارهای مهم، زمان و انرژی شما را آزاد می کند و به شما این امکان را می دهد که بهترین عملکرد خود را داشته باشید و فرهنگ کار مشترک را پرورش دهید. پیشنهاد می کنیم حتما مقاله نگرش را استخدام کنید و نه استعداد را، مطالعه کنید.

البته احتمال دارد که شما در شرایط فعلی فضای کسب و کار در ایران، از نبود نیروی انسانی متخصص و متعهد شکایت داشته باشید، اما این نکته را باید در نظر داشته باشید که اگر سیستم جذب و استخدام حرفه ای داشته باشید، بی شک هنوز هم می توانید در جذب افراد حرفه ای از رقبای خود پیشی بگیرید. اگر در این زمینه به کمک نیاز داشته باشید، مشاوران خبره غزال، در حوزه جذب و استخدام، آمادگی کمک به شما را دارند. کافی است با ما تماس بگیرید.

۲. بر منابع درآمد ثابت تمرکز کنید.

بیل ریلی، یک کارآفرین در حوزه تعمیر خودرو می گوید: “به جای تلاش برای جذب مشتریان جدید، توجه خود را به مشتریان اصلی و سودآوری که در حال حاضر دارید معطوف کنید.” او گفت که می‌توانید این کار را با اجرای یک برنامه ارجاع یا وفاداری مشتری یا امتحان کردن استراتژی‌های بازاریابی بر اساس رفتارهای خرید قبلی برای تشویق مجدد به خرید، انجام دهید.

اگر می‌خواهید همیشه جریان خوبی از نقدینگی داشته باشید، بر استراتژی بیش فروشی تمرکز کنید.

راه دیگر این است که می توانید با کمی نوآوری و خلاقیت، محصولاتی را به مشتریان فعلی ارائه دهید که بطور مستمر، آنها را وادار به خرید از شما می کند.

۳. ریسک در کسب و کار خود را کاهش دهید.

ریسک بخشی اجتناب ناپذیر از شروع و رشد سریع کسب و کار است. کنترل همه چیز غیرممکن است، اما راه های زیادی برای محدود کردن تهدیدات داخلی و خارجی برای شرکت و رشد آن وجود دارد. یکی از منابع مهم برای شناسایی نقاط ریسک پذیر در کسب و کار شما استفاده از دانش و تجربه ارائه خدمات در گذشته است. ما در گروه مشاوران مدیریت غزال تجارب خوبی در این زمینه کسب کرده ایم. ما تلاش می کنیم که در هر پروژه، ریسک های جدید را شناسایی کرده و از طریق ذخیره دانش و تجربه جدید، ریسک خود را در انجام پروژه های بعدی کاهش دهیم.

همانطور که کسب و کار شما رشد می کند، ممکن است فضا یا تجهیزات اضافه کنید، محصولات یا خدمات جدید ایجاد کنید، یا فرایندها و عملیات خود را بهبود ببخشید و یا منابع انسانی جدید به سازمان تان اضافه کنید. بنابراین باید بطور دوره ای خط مشی ریسک های خود را بازبینی کنید.

۴. با تغییرات بازار سازگار باشید.

یکی از ویژگی‌های مشترک بسیاری از سازمان های موفق، توانایی تغییر جهت سریع در پاسخ به تغییرات بازار است. یک رویکرد چابک برای توسعه، هم در محصول و هم در سازمان شما، به رشد سریع‌تر شما کمک می‌کند. هیچگاه فراموش نکنید که تنها چیزی که در این دنیا ثابت است، تغییر است. پس از تغییر نترسید.

شما می بایست مدام از بازار یاد بگیرید. بزرگترین معلم شما، مشتریان شما هستند. مدام خواسته های آنها را مورد مطالعه قرار دهید و به دنبال رفع نیاز برای آنها باشید. به خود اجازه دهید شکست بخورید و سپس خود را پشت سر بگذارید و به شکلی بزرگتر ادامه دهید.

۵. بر ارتقاء تجربه مشتری خود تمرکز کنید.

تجربه مشتریان می تواند باعث رشد و یا شکست کسب و کار شما شود. تجارب و محصولات با کیفیت را ارائه دهید، در اینصورت مشتریان به سرعت از شما در رسانه های اجتماعی ستایش خواهند کرد. رشد سریع کسب و کار بستگی به این دارد که مشتریان فعلی و بالقوه خود را از تجربه خود راضی کنید.

سازمان خود را به دو بخش اصلی تقسیم کنید. بخش اول، دپارتمان هایی هستند که با هم کار می کنند تا مشتریان فعلی را از کیفیت بالای محصولات و یا خدمات شگفت زده کنند و بخش دوم، بر روی بازاریابی و فروش به مشتریان جدید تمرکز دارد. تا انجا که می توانید کسب و کار خود را ساده کنید تا بتوانید تغییرات سریع ایجاد کنید.

۶. از راهکارهای جامع مدیریتی که شما را متحول می کند استفاده کنید.

بسیاری از کسب و کارهایی که در ایران رشدهای سریعی را تجربه کرده اند، از راهکارهای جامع مدیریتی استفاده کرده اند. توجه داشته باشید که هر چقدر که بر روی زیرساخت های مدیریتی خود سرمایه گذاری کنید، نتایج شگفت انگیزتری دریافت خواهید کرد.

یکی از راهکارهای جامع مدیریتی که می تواند کسب و کار شما را در مدت ۲ تا ۳ سال دگرگون کند، مدیریت هوشمند استراتژیک با نگرش ۳۶۰ درجه یا SSM است که توسط گروه مشاوران مدیریت غزال ارائه می شود و شما با استفاده از این راهکار، رشد سریع و همگونی را تجربه خواهید کرد. در این مورد اطلاعات بیشتری را کسب کنید.

مدیریت هوشمند استراتژیک

۷. روی خودتان بیشتر سرمایه گذاری کنید.

در مراحل اولیه کسب و کار خود، احتمالاً حاشیه سود بسیار ناچیز (یا اصلاً بدون سود) خواهید داشت، بنابراین هر پولی را که به دست می آورید می بایست بطور مستقیم بر روی رشد خود سرمایه گذاری کنید.

اگرچه ممکن است وسوسه انگیز باشد که تمام سود خود را به جیب بزنید، اما بهتر است در سال های اول بر روی رشد سریع کسب و کار خود سرمایه گذاری کنید تا بتوانید بعداً از مزایای بیشتری بهره مند شوید. تعیین کنید که کدام بخش از کسب و کار شما نیاز به توجه بیشتری دارد: به عنوان مثال، آیا باید کارکنان بیشتری استخدام کنید، یا تلاش های بازاریابی خود را گسترش دهید، و یا بودجه بیشتری را تزریق کنید؟ هنگامی که یک بخش حیاتی را پیدا کردید که نیاز به بهبود دارد، در آن بخش سرمایه گذاری مالی کنید.

۸. همیشه از قبل فکر کنید.

در حالی که چابکی یک ویژگی مهم برای یک کسب و کار امروزی است، شما نمی توانید در هنگام راه اندازی یک کسب و کار بدون فکر و برنامه ریزی نسبت به آینده اقدام کنید. اولین گام برای موفقیت: برنامه ریزی استراتژیک، و گام بعدی: پیش بینی تمام سناریوهای ممکن و بهترین روش برای ثابت ماندن و ایمن ماندن در حین تکامل کسب و کار شما است. یعنی ایجاد فرایندها و عملیاتی که از برنامه ریزی استراتژیک شما جمایت کند و تمام سازمان شما را برای رسیدن به آن اهداف منسجم کند.

۹. خدمات پس از فروش خود را تقویت کنید.

یکی دیگر از روش های عالی برای رشد سریع کسب و کار، تمرکز بر ارائه خدمات ویژه به مشتریان است. وقتی از انتظارات مشتریان فراتر می‌روید، بی شک آنها به دوستان، خانواده و فالوورهای خود در مورد کسب و کار شما خواهند گفت. بسیاری از صاحبان کسب و کار در ایران می گویند خیلی نباید مشتری را پر رو کرد. این دیدگاه، دیدگاه کاملاً غلطی است و در دنیای کسب و کار امروزی کسب و کار شما را نابود می کند.

۱۰. روی شبکه های اجتماعی تمرکز کنید.

یکی دیگر از روش‌های رشد سریع کسب‌وکار، ایجاد پروفایل در تمام پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی اصلی (اینستاگرام، لینکدین، توییتر و غیره) است. یک پروفایل فعال به شما امکان می دهد کسب و کار خود را بهتر بازاریابی کنید و با مشتریان بالقوه بیشتری تعامل داشته باشید.

با فعالیت در شبکه های اجتماعی، متقاضیان، می توانند کسب و کار شما را راحت تر پیدا کنند و احتمالاً کسب و کار شما را با دوستان خود به اشتراک می گذارند. همچنین تجربه جذاب تری برای مخاطبان خود ایجاد خواهید کرد و به آنها کمک می کند تا با برند شما ارتباط بیشتری داشته باشند و اعتماد را تقویت کنید.

۱۱. شبکه سازی کنید.

شرکت در رویدادهای شبکه ای مرتبط با صنعت شما، به شما امکان می دهد تا با افراد همفکر و علاقه مند به موضوعات شما، ارتباط بیشتری برقرار کنید، معمولاً بسیاری از آنها دیدگاه ها و بینش های منحصر به فردی دارند که می تواند به شما در رشد سریع کسب و کار شما، کمک کند. ارتباطات و روابطی که از حضور در رویدادهای شبکه به وجود می آید می تواند برای سال های آینده مفید باشد.

۱۲. به مسئولیت اجتماعی کسب و کار خود توجه کنید.

در فضای اقتصادی امروزی، متقاضیان کسب و کارها، می‌خواهند از کسب‌وکارهایی که علاقه زیادی دارند که دنیا را به مکانی بهتر تبدیل می‌کنند، خرید کنند. چه به تحقیقات سرطان کمک مالی کنید یا از یک سازمان غیرانتفاعی مانند یک پناهگاه بی خانمان ها حمایت کنید، به دنبال راه هایی باشید که به طور معناداری در رویدادهای اجتماعی مرتبط با صنعت خود مشارکت کنید و آن را با مشتریان خود به اشتراک بگذارید.

راه های زیادی برای عمل به مسئولیت اجتماعی برای کسب و کارها وجود دارد. بهتر است آنها را پیدا کنید و برای آن برنامه ریزی استراتژیک داشته باشید. به عنوان مثال می توانید در بخش هایی از تولید خود، از منابع انسانی که خیریه های معتبر معرفی می کنند، استفاده کنید و این کار باعث می شود که مشتریان بالقوه علاقه مند می شوند که از محصولات شما خرید کنند. ما در گروه مشاوران مدیریت غزال، مشتریانی داریم که این کار را کرده اند و نتایج قابل توجه ای هم گرفته اند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد استراتژی های CSR پیشنهاد می کنیم این مطلبی مرتبط با این حوزه را در سایت hbr.org مطالعه نمایید.

۱۳. رقبای خود را بطور مستمر زیر ذره بین داشته باشید.

در حالی که این مورد ممکن است باعث رشد سریع کسب و کار شما نشود، تحقیق در مورد رقبای شما یکی از مهمترین گام ها در راه اندازی و توسعه سریع کسب و کار شما است. از خود بپرسید رقبای شما چه کسانی هستند؟، چه کاری انجام می دهند (که شما انجام نمی دهید) که برای آنها مفید است؟، و چگونه می توانید کسب و کار خود را از آن ها متمایز کنید؟

پاسخ به این سؤالات به شما کمک می کند تا استراتژی کسب و کار مولدتری را شکل دهید و حوزه هایی از کسب و کار خود را که برای شکوفایی نیاز به توجه بیشتری دارند، تعریف کنید. اگر بتوانید به این ۱۳ مورد به خوبی بپردازید، رشد سریع کسب و کار شما محقق خواهد شد.

 

مطلب مفید: نقش کوچینگ سازمانی در رشد کسب و کار

 

نویسنده: تیم تحقیق و توسعه غزال
منبع مقاله: غزال
جدیدترین مطالب منتشر شده
1 دیدگاه
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *