برترین تست های منابع انسانی

برترین تست های منابع انسانی

تست های منابع انسانی برای کشف بهترین استعدادها و نیروهای سازمانی به کار گرفته شده و در ابعاد استخدام های بزرگ سازمانی و همین طور جذب نیرو برای گذار از شرایط سنتی به تحول دیجیتال، کارایی دارند. در ادامه با ما همراه باشید تا به این تست ها بپردازیم.

مهم ترین تست های منابع انسانی

تست مهارت مذاکره پیره

تست مهارت مذاکره پیره از تست های روانشناختی و منابع انسانی است که طی آن، چهار مهارت شهودی، هنجاری، تحلیلی و واقع گرایی مورد سنجش قرار می گیرد. با دریافت این موارد و ارزیابی دقیق آنها، می توان مهارت های افراد در زمینه مذاکره را به خوبی آنالیز و بررسی کرده و نمرات اعتباری تعلق گرفته به هر یک، گویای میزان مهارت آنها در امر مذاکره خواهد بود.

-تست مهارت مذاکره پیره چیست؟

در بسیاری از نقش های کلیدی در سازمان‌ها، نیاز به مهارت مذاکره وجود داشته و لازم است افرادی که در این مشاغل کلیدی مشغول به کار می شوند، به لحاظ دارا بودن مهارت های مذاکره، دارای حداقل استانداردهایی باشند. از این روی استفاده از این تست در زمینه های شهودی، هنجاری، تحلیلی و واقع گرایی بسیار کاربردی خواهد بود. این تست با ۸۰ سوال طراحی شده است که پاسخگویی به آنها و ارزیابی پاسخ ها، می تواند مهارت های افراد در فن مذاکره را در یک آنالیز مبسوط قرار دهد.

چهار سبک برای مذاکره تعریف شده است که در بالا نیز به آنها اشاره کردیم و در این تست، سبک های مذاکره به این ترتیب مورد سنجش قرار می گیرند.

۱-سبک واقع گرایی: در این سبک فرض براین است که حقایق همه چیز را بیان می کند. سبک مذاکره مدیری است که در مذاکرات خود از تدابیر زیر استفاده می کند. نشان دادن واقعیات به شکل بی طرف، یادداشت برداری از آنچه گفته شده است، صحبت های افراد را دوباره به آنها یاد آوری کردن، داشتن بیشتر جزئیات، مشارکت با دیگران، ارتباط دادن واقعیات با تجربه، عکس العمل آرام و متین، کنکاش برای پیدا کردن دلیل و مدرک و بیانات متکی بر دلیل و مدرک.

۲-سبک شهودی: با این فرض اساسی که قوه تخیل یا تصور می تواند هر مساله ای را حل کند. بیان عبارات گرم و هیجان آمیز، تمرکز بر کل مسئله یا موقعیت، خیالی بودن، تحلیل در موقعیت، استفاده از یک        موضوع برای ایجاد ایده های دیگر، فشار آوردن در یک زمان و عقب نشینی در زمان دیگر، حصول حقایق در بعضی اوقات با کمی خطا یا قیاسی بودن.

۳-سبک هنجاری: با این فرض اساسی که مذاکره همان چانه زنی است. سبک مذاکره مدیری است که در مذاکرات خود از تدابیر زیر استفاده می کند. قضاوتی برخورد کردن، تشخیص و ارزیابی واقعیات مطابق       مجموعه ارزش های فردی، پیشنهاد چانه زنی، متوسل شدن به احساسات و عواطف برای رسیدن به توافق، مطالبه کردن، تهدید و درگیری، احساس همبستگی کردن، ابراز بیانات موثر، توجه به ارتباطات فردی       و فرآیندهای گروهی تمرکز روی افراد و تعامل با آنها به دنبال مصالحه بودن.

۴-سبک تحلیلی: با فرض اساسی این که منطق منجر به نتایج درست می شود. سبک مذاکره مدیری است که در مذاکرات خود از تدابیر زیر استفاده می کند. به دنبال دلیل بودن، طرح نتایج و بکار گیری آنها،        استدلال کردن برای طرفداری یا مخالفت با موقعیت خود و دیگران، سازماندهی، هدایت کردن و برقراری امور منطقی و منظم.

-چرا مهارت مذاکره اهمیت دارد؟

مذاکره به فرآیندی گفته می شود که طی آن دو یا چند نفر، بر سر موضوعی به توافق رسیده و لازم است که هر یک با استفاده از فن بیان و مهارت مذاکره خود، نسبت به منافع خود یا سازمان در آن، بهره برداری داشته باشند. از این روی داشتن مهارت و فن مذاکره و استفاده از آن، می تواند به ارتقاء منافع سازمان و بهره برداری بهتر از موقعیت ها منجر شود.

-تست قهرمان درون

قهرمان سفر خود را در دنیای معمولی آغاز می‌کند. در حقیقت، او هنوز قهرمان نیست. اول اینکه او باید وارد دنیای ویژه‌ای شود که همه آنچه که هست را به چالش بکشد و خودش را از طریق آزمایش‌ها، مصیبت‌ها و آغازین‌ها باور کند. قهرمان اغلب از تماس خود با ماجراجویی امتناع می‌ورزد و در طول مسیر بارها شکست می‌خورد. سپس، قهرمان می‌تواند با مقداری ارزش نه لزوماً مادی بلکه معنوی، به خانه برگردد. این تست قهرمان درون چیست؟ چرا اینقدر محبوب است؟ هدف آن چیست؟ و آیا واقعاً مفید است؟

-منشأ تست قهرمان درون

ما لیست جامعی از الگوهای کهن را در اینجا منتشر کردیم. از بیش از ۳۲۵ نمونه کهن الگو، هیچ سوالی وجود ندارد که گسترده‌ترین و شناخته شده‌ترین آنها باشد. الگوی کهن قهرمان با کار جوزف کمبل رواج پیدا کرد. کمپبل در کتاب قهرمان با هزارچهره، خواننده را به سفری حماسی می‌برد و مراحل رشد روان شناختی را از طریق افسانه‌ها و افسانه‌های فرهنگ‌های سراسر جهان روشن می‌کند.

قهرمان آرکی تایپ؛ فرآیند غلبه بر موانع برای دستیابی به اهداف خاص را نشان می‌دهد. در افسانه‌ها، هدف قهرمان اغلب یافتن گنجی مانند تخم مرغ طلایی، نجات یک شاهزاده خانم و بازگشت با اکسیر زندگی است. همه اینها استعاره‌ای از یک سفر روان شناختی برای بازگشت به احساسات واقعی و پتانسیل منحصر به فرد شخص است، کاری که کارل یونگ آن را فرآیند شخصی سازی می‌نامد.

یونگ در کتاب Archetypes and the Collecconsonoscious نوشت:

«شاهکار اصلی قهرمان، غلبه بر هیولای تاریکی است، این پیروزی آگاهی مورد انتظار و انتظار بیش از ناخودآگاه است.»

رسانه‌های ما الگوی کهن قهرمان را جشن می‌گیرند. هر فیلم ابر قهرمانی (انتقام جویان، لیگ عدالت)، ماجراجویی حماسی (جنگ ستارگان، ارباب حلقه‌ها، داستان اسباب بازی‌ها، ماشین‌ها)، همه در مورد قهرمان درون ما هستند.

-الگوی کهن قهرمان آن چیزی نیست که ما فکر می‌کنیم!

قهرمان بودن نجیب قلمداد می‌شود، نشانه‌ای از مردانگی (مرد واقعی). یک زندگی قهرمانانه یک زندگی خوش گذران است. با این حال، کهن الگوهای قهرمان در واقع نمایانگر شکلی پیشرفته از روان شناسی کودک (پسر) هستند. یعنی در حالی که نشان دهنده اوج مرحله رشد بلوغ است، کهن الگو قهرمان هنوز نابالغ هستند. بنابراین چه اتفاقی می افتد که یک فرهنگ از کهن الگوی قهرمان تعریف می‌شود؟

-سایه‌های قهرمان آرکی تایپ

در حالی که ما تمایل به بزرگداشت قهرمان داریم، بررسی سایه آن آشکار است. سایه‌ها، انگیزه‌های پنهان و الگوهای رفتاری را نشان می‌دهد که خارج از آگاهی ما قرار دارند. در کتاب پادشاه، جنگجو، شعبده باز، عاشق، مور و ژیلت جنبه‌های سایه‌ای از کهن الگوی قهرمان را برجسته می‌کنند، قلدر بزرگ و ترسو!

قلدر بزرگ

اصرار قهرمان داستان، تحت تأثیر قرار دادن اطرافیان و اعلام برتری و حق سلطه بر دیگران است. او معتقد بوده که مرحله مرکزی حق ذاتی او است.

ترسو

ترسو در تقابل‌های جسمی، عاطفی و فکری برای ایستادن برای خود روزگار سختی دارد. قلدر بزرگ و ترسو دست به دست هم می‌دهند و انگیزه‌های این کهن الگوهای سایه قهرمان را ایجاد می‌کنند که در بسیاری از رفتارهای انسان تأثیر می‌گذارند.

-سقوط قهرمان درون

شعور قهرمانانه ما برای برخورد به سدی طراحی شده است. محدودیت بزرگ کهن الگوهای قهرمان چیست؟

مور و ژیلت می‌گویند:

«سقوط قهرمان این است که او نمی‌داند و قادر به محدودیت‌های خود نیست. یک پسر یا یک مرد تحت قدرت سایه قهرمان، واقعاً نمی‌تواند درک کند که او موجودی فانی است. انکار مرگ، محدودیت نهایی در زندگی بشر و تخصص وی می‌باشد. وقتی با محدودیت‌های واقعی خود روبرو نشویم، متورم شده و دیر یا زود تورم ما خود را نشان خواهد داد.»

کهن الگوی قهرمان از تورم رنج می‌برد و بنابراین این او را از تحکیم قدرت آرام و درونی مردانگی واقعی خود منع می‌کند.

-هدف از کهن الگوهای قهرمان

به هر دلیلی کهن الگوهای قهرمان در روان ما وجود دارند. اینها نقش مهمی ایفاء می‌کنند؛ به منظور تحریک انرژی، اراده و قدرت پسر که در پایان دوران پسران از مادر جدا شده تا او بتواند با وظایف زندگی روبرو شود. در بسیاری از اسطوره‌های قهرمان، شوالیه برای مبارزه با یک اژدها وارد غاری خواهد شد.

این اژدها نمادی از کهن الگوی مادر است که قهرمان باید بر آن غلبه کند تا به عنوان یک مرد به دهکده خود بازگردد. هدف از کهن الگوی قهرمان این است که پسر را به مرزهای خود برساند، او را به رویا بکشد و شجاعت را برای غلبه بر موانع به ظاهر ناممکن فرا بخواند. با قهرمان؛ پسر (یا مرد) می‌تواند با دشمنان بزرگ مبارزه کند و بالقوه آن‌ها را شکست دهد. اگر کاری واقعاً می‌خواهید انجام دهید، اما از استقبال از ماجراجویی خودداری می‌کنید، شجاعت کهن الگوی قهرمان می‌تواند در خدمت شما باشد.

-جشن قهرمانان

اگرچه ما دوست داریم که قهرمانان را در فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی تماشا کنیم، اما در زندگی واقعی، قهرمانان را جشن نمی‌گیریم. درعوض، ما تمایل داریم که به آن‌ها حسادت ورزیم. مانند خرچنگ‌های درون سطل، وقتی کسی شروع به درخشش می‌کند، سعی می‌کنیم او را عقب بکشیم. بسیاری از اوقات ما به رازداری غبطه می‌خوریم، برای دیگران جشن می‌گیریم، اما کاملاً برعکس آن احساس می‌کنیم.

باز هم از مور و ژیلت مطلبی را بیان می‌کنیم:

«ما به احیای بزرگ قهرمانان در جهان خود نیاز داریم. به نظر می‌رسد که هر بخش از جامعه بشری، هرجای کره زمین که باشد، در حال آشفتگی ناخودآگاه است. فقط آگاهی قهرمانانه، با استفاده از تمام توان خود، قادر خواهد بود که این لغزش را به سمت فراموشی متوقف کند. فقط یک تولد مجدد و شجاعتی عظیم در مردان و زنان می‌تواند جهان را نجات دهد. در مقابل شگفتی‌های زیاد، قهرمان شمشیر خود را برمی‌دارد و تحت قدرت یک طلسم شیطانی به قلب پرتگاه، دهان اژدها، قلعه شلیک می‌کند.»

بنابراین کهن الگو قهرمان نقش مهمی را برای ما به صورت فردی و جمعی ایفاء خواهد کرد.

-مرگ قهرمان کهن الگو

اما پس از آن، باید اجازه دهیم که کهن الگوهای قهرمان از بین بروند.

مطلبی دیگر از مور و ژیلت:

«مرگ قهرمان، در زندگی یک پسر (یا یک مرد) واقعاً به این معنی است که او سرانجام با محدودیت‌های خود روبرو می‌شود. او با دشمن روبرو شده و دشمن خودش است. او با جنبه تاریک خودش، با جنبه بسیار غیر قهرمانانه خود روبرو خواهد شد.»

با مرگ کهن الگوی قهرمان، ظهور تواضع واقعی به وجود می‌آید و این فروتنی فقط وقتی به وجود می‌آید که محدودیت‌های خود را یاد بگیریم.

-آرکی تایپ قهرمان در تجارت

رسانه‌ها از کهن الگوی قهرمان استقبال می‌کنند و بسیاری از ما به آنها غبطه می‌خوریم. اما سپس به تحقیق جیم کالین می‌پردازیم. کالینز در کتاب Good to Great مفهوم رهبران ۵ سطح را معرفی می‌کند. کالینز توضیح می‌دهد که این رهبران، عملکرد برتر نقطه مقابل مدیرعامل مشهور هستند. در عوض رهبران سطح ۵ دارای ترکیبی قدرتمند از دو ویژگی می‌باشند: اراده غیرقابل انکار و فروتنی شخصی.

جدیدترین مطالب منتشر شده
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *