۱۰ مزیت سیستم‌ سازی برای کاهش قیمت محصول

۱۰ مزیت سیستم‌ سازی برای کاهش قیمت محصول

تولید کالا یا ارائه خدمات، هزینه‌های مختلفی را در بر دارد. اگر این هزینه‌ها بیش از حد بالا باشد، کسب سود برای یک شرکت دشوار است و به تبع آن، هزینه تمام شده محصول افزایش پیدا می‌کند‌. اما اگر بتوان هزینه‌ها را در حد استاندارد و نرمال مدیریت کرد، آنگاه سودآوری سازمان می‌تواند دچار تغییر و تحول شود.

سیستم سازی یکی از راهکارهایی است که به سازمان‌ها برای بهینه سازی فرآیندهای کسب و کار و افزایش سودآوری پایدار کمک می‌کند. در بین مزایای بی‌شماری که این راهکار برای کسب وکارها به همراه دارد، تاثیر آن بر کاهش قیمت محصول قابل توجه است. در ادامه با انواع هزینه‌های تولید، نحوه محاسبه قیمت تمام شده یک محصول و نحوه تاثیر سیستم سازی بر این فاکتور مهم نکاتی را مطرح خواهیم کرد.

 

عوامل تشکیل‌دهنده هزینه‌های تولید

برای تولید هر محصولی، مجموعه‌ای از عوامل در کنار یکدیگر باید قرار بگیرند تا خروجی به نام محصول تولید شود. بطور کلی این عوامل را می‌‍‌توان به ۴ دسته زیر تقسیم‌بندی کرد:

  • کارکنان

هزینه‌های نیروی کار شامل دستمزد، مراقبت‌های بهداشتی، بیمه و سایر مزایایی است که شامل حال کارکنان است.

  • مواد خام

هر ماده‌ای که برای تولید یک محصول خاص استفاده می‌شود، جزو هزینه تولید نیز محسوب می‌شود. از جمله مواد خام می‌توان به فولاد، نفت، پلاستیک، مواد معدنی، گاز طبیعی و دیگر مواد مصرفی اشاره کرد.

  • ماشین آلات

ماشین آلات هر گونه تجهیزاتی است که در طول فرایند تولید برای نصب، جابجایی یا ساخت یک محصول به کار گرفته می‌شود.

  • انرژی

هزینه‌های انرژی شامل منابع انرژی مورد استفاده برای راه‌اندازی تاسیسات تولید است. علاوه بر این، منابع انرژی همچون آب و برق، بنزین، نفت، زغال‌سنگ، گرمایش فضا، سیستم‌های خنک‌کننده مرکزی یا روشنایی امنیتی است.

همین طور بخوانید: تاثیر سیستم سازی بر افزایش کارایی کارکنان

نحوه محاسبه قیمت تمام شده محصول

پس از آشنایی با عوامل مختلفی که برای تولید هر محصول نیاز است، در گام بعدی به نحوه محاسبه قیمت تمام شده یک محصول می‌پردازیم. برای نحوه محاسبه بهای تمام شده یک محصول، ۵ عامل دخالت دارند که عبارتند از:

  • هزینه‌های ثابت: اقلامی که در تمام سطوح فعالیت کسب وکار ثابت و مربوط به بخش تولید و شامل دو دسته هستند.
  •   اقلام ثابت تعهد شده: اقلامی که قابل حذف نیستند و به کل بخش‌های تولیدی مربوط می‌شوند. مثل مالیات و عوارض.
  •   اقلام ثابت اختیاری: اقلامی که می‌توانند تغییر کنند یا حذف شوند. مثل برنامه‌های بازاریابی.
  • هزینه‌های متغیر: اقلامی که بسته به سطوح فعالیت، افزایش یا کاهش پیدا می‌کنند و نسبت تقریباً ثابتی بین این اقلام و مقدار تولید وجود دارد. به اقلام متغیر، اقلام قابل برنامه‌ریزی هم می‌گویند؛ چون مدیران می‌توانند درباره آن‌ها تصمیم‌گیری کنند.
  •  انواع اقلام متغیر عبارتند از: مواد مستقیم، دستمزد مستقیم، سربار ساخت.

سیستم سازی و تاثیر آن در کاهش قیمت محصول

همانطور که پیش از این به آن اشاره شد، سیستم سازی راهکاری است که باعث می‌شود فرآیندهای کاری یک کسب و کار، بصورت منسجم و هماهنگ با یکدیگر، در راستای اهداف تعیین شده حرکت کنند. حال چه این هدف تولید یک محصول یا ارائه خدمات پس از فروش به مشتریان باشد، در هر صورت سیستم سازی چارچوب استانداردی و کارآمد را برای کارهای روتین سازمان ایجاد می‌کند.

پس از اینکه با نحوه محاسبه قیمت تمام شده یک محصول آشنا شدید، حال برای پاسخ به این سوال که چگونه می‌‌توان با استفاده از سیستم سازی، قیمت تمام شده یک محصول را کاهش داد، باید گفت برای مثال سیستم سازی، جریان اطلاعات را بصورت یکپارچه در اختیار تصمیم‌گیرندگان (برای مثال واحد فروش) قرار می‌دهد تا آنها نسبت به تصمیم‌‌گیری‌های درست و به موقع اقدامات لازم را انجام دهند. برای مثال واحد تولید باید اطلاعات مربوط به تولید محصولات را در اختیار واحد بازاریابی و فروش قرار دهد تا این دو واحد کسب وکار، متناسب به استراتژی‌ها برنامه‌هایی که طراحی کرده‌اند، به تبلیغ، توزیع و فروش محصول موردنظر بپردازند.

همچین از جمله دیگر تاثیرات مهم سیستم سازی در کاهش قیمت محصول می‌توان به مواردی همچون اطمینان از پرداخت مشتریان و عدم تاخیر در دریافت جریان‌های نقدی، دقیق بودن و دسترسی به حساب‌های دریافتی مربوط به محصول و تولید محصول متناسب با بودجه تزریقی به واحد تولید اشاره کرد. یعنی با سیستم سازی، جریان‌های اطلاعاتی و عملکرد هر کدام از این کارها در سازمان، بصورت پیوسته و برنامه‌ریزی شده، قابل دسترسی است و مدیران به راحتی می‌تواند با استفاده از داده‌ها، عملکرد در لحظه سازمان را در بخش‌های مختلف رصد و کنترل کنند تا اگر واحدی دچار مشکل یا زیان شد، بتوان بصورت پیشگیرانه نسبت به رفع مشکل اقدام کرد.

 

۱۰ روش برای کاهش قیمت محصول

پس از سیستم سازی فرآیندهای یک سازمان، هر کدام از روش‌های زیر می‌تواند به عنوان روشی برای کاهش قیمت تمام شده محصول مورد استفاده قرار بگیرد. این روش‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • کاهش هزینه‌های تامین

برای کاهش هزینه‌های تامین، سعی کنید تامین‌کنندگانی را پیدا کنید که بهترین کیفیت را با کمترین قیمت عمده عرضه می‌کنند و از درخواست کردن تخفیف، نترسید. همچنین درباره تامین‌کنندگان دیگر تحقیق کنید تا ببینید آیا قیمت‌های بهتری ارائه می‌دهند یا خیر و از آن به عنوان ابزاری برای چانه‌زنی  و مذاکره با تامین‌کننده فعلی استفاده کنید.

  • در هزینه‌های بیمه صرفه‌جویی کنید

برای دریافت بهترین نرخ ممکن با یک کارگزار بیمه همکاری کنید. هنگام نصب تجهیزات بیمه شده جدید مانند سیستم امنیتی، اعلام حریق یا مجموعه ای از آبپاش ها، فرانشیزها را افزایش دهید یا درخواست تخفیف کنید.

  • با یک حسابدار مشورت کنید

با یک حسابدار صحبت کنید تا مطمئن شوید هزینه‌های کسب‌وکار بصورت مجاز ذکر شده باشد. بسیاری از هزینه‌های مجاز کسب‌وکار برای کسر مالیات حائر شرایط هستند که در نهایت به صرفه‌جویی در بلندمدت کمک می‌کند.

  • از فناوری استفاده کنید

از نرم‌افزارهای کم هزینه برای مدیریت موجودی، داده‌های فروش و اطلاعات کارکنان استفاده کنید. استفاده از این نرم‌افزارها به استفاده بهینه از زمان و منابع ارزشمند کمک می‌کند.

  • انجام کار از راه دور

برای اینکه در هزینه اجاره و خدمات آب و برق صرفه‌جویی شود، در مورد شرایط لازم برای انجام کار از راه دور با کارفرما صحبت کنید.

  • به‌روز کردن اقدامات بازاریابی

برای افزایش فروش و تامین هزینه های تولید، در بازاریابی دیجیتال سرمایه گذاری کنید. دیجیتال مارکتینگ یک روش تبلیغاتی نسبتا ارزان است که از فناوری های آنلاین برای بازاریابی استفاده می‌کند.

  • افزایش بهره‌وری کارکنان

برای ارتقاء بهره‌وری کارکنان می‌توانید مرخصی با حقوق، برنامه‌های تفریحی و دیگر مزایایی که برای کارکنان جذاب است، ارائه دهید. افزایش سطح رضایت شغلی کارکنان به طور مستقیم با بهبود بهره وری و نرخ جابجایی کمتر مرتبط است.

  • به کیفیت از کمیت بیشتر اهمیت دهید

به جای اینکه صرفاً روی خروجی تمرکز کنید، روی کیفیت محصولات و خدمات تمرکز کنید. در اینصورت نرخ بازگشت مشتریان افزایش می‌یابد؛ زیرا کیفیت محصول یا خدمات نسبت به رقبا افزایش می‌یابد.

  • هزینه‌های مربوط به حمل و نقل را کاهش دهید

برای صرفه‌جویی در هزینه و کاهش حق بیمه، می‌توانید خودروهای دست دوم بخرید. همچنین می‌توانید از از وسایل نقلیه کم مصرف که هزینه نگهداری کمتری دارند استفاده کنید.

  • برای مدیریت هزینه‌های تولید، از صفحه گسترده اکسل استفاده کنید

اطمینان حاصل کنید که هزینه‌های تولید را بطور منظم در صفحه گسترده اکسل یا پایگاه داده ثبت کنید تا بطور شفاف بدانید که در کجا و به چه میزان هزینه کرده اید.

تمامی تلاش‌هایی که درجهت کاهش هزینه های تولید و محصول در یک سازمان انجام می‌شوند، باید در چارچوب یک برنامه یکپارچه و منسجم پیاده‌سازی شوند تا علاوه بر وجود نظم و همراستایی برنامه‌ها، بتوان عملکرد کسب‌وکار را به خوبی مدیریت کرد. یکی از مهم‌ترین راهکارهایی که در راستای این هدف می‌تواند به کسب‌وکارها کمک کند، راهکار جامع تحول سازمانی SSM است. این راهکار طی ۷ مرحله، طراحی و در کسب و کارها پیاده سازی و استقرار می‌یابد و به مدیران و صاحبان کسب و کارها کمک می کند تا عملکرد سازمان را، چندین برابر افزایش دهند. با استفاده از این راهکار، همه بخش‌های یک سازمان از جمله فرایندها و عملیات، کارکنان و سایر منابع کسب و کار، در خدمت تحقق اهداف استراتژیک سازمان قرار گرفته و بصورت یکپارچه برای رسیدن به اهداف کسب و کار، فعالیت می کنند.

مدیریت هوشمند استراتژیک

نویسنده: تیم تولید محتوای غزال
منبع مقاله: ventureharbour.com – entrepreneurnewstoday.com – recruitee.com – blog.getguru.com – rowse.co.uk – revistaespacios.com – zipreporting.com
جدیدترین مطالب منتشر شده
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *