چگونه یک سازمان را در دوران رکود، مدیریت کنیم؟

چگونه یک سازمان را در دوران رکود، مدیریت کنیم؟

مدیریت یک سازمان بزرگ در فراز و نشیب‌های اقتصادی، چالش‌های زیادی به همراه دارد. این دسته از سازمان‌ها، همواره باید خود را برای روبرو شدن با این مسائل آماده کنند و راهکارهای مناسبی در اختیار داشته باشند. این امر زمانی که سازمان‌ها به دوران رکود اقتصادی وارد می‌شوند، به مراتب سخت‌تر خواهد بود.

تصمیم‌گیری صحیح، حفظ تمرکز کارکنان و حفظ سطح خدمات ممکن است در هنگام مدیریت بحران اقتصادی بسیار مشکل به نظر برسد و مدیران این دسته از سازمان‌ها باید به خوبی بدانند که در این فضای پر تلاطم، چطور می‌توانند فشارهای بازار، افزایش حقوق، کاهش درآمد و تعدیل کارکنان را مدیریت کنند.

با این حال در ادامه با چند ایده برای حفظ وضعیت سازمان و تیم‌های اجرایی آشنا می‌شویم.

واقع‌بین باشید و داده ها را جمع آوری کنید

قبل از هرگونه تصمیم‌گیری، مثل اینکه آیا باید پروژه‌ای را متوقف کنید یا ۱۰ درصد از کارکنان خود را کاهش دهید، همه گزینه‌ها را به شکلی ارزیابی کنید که گویی در حال تجزیه و تحلیل یک بسته نرم افزاری هستید؛ بنابراین می‌توانید پرونده‌ای مناسب برای برنامه خود ایجاد کنید.

انتخاب‌هایتان را با یک روش برای جمع آوری داده‌ها، اولویت‌بندی کرده و تجزیه و تحلیل دقیقی برای آنها انجام دهید.

از کارکنان خود بخواهید در تصمیم گیری‌های سخت مشارکت کنند

اگر کارکنان در شکل‌دهی به تصمیمات نقش داشته باشند، عبور از این برهه زمانی، ممکن است کمی آسان‌تر باشد. برای مثال شاید برخی از برنامه‌های جدید یا دورکاری، به کارکنان کمک کند تا با کاهش حقوق و مزایا کنار بیایند.

در دوران رکود اقتصادی با شرکای تجاری و کارکنان خود صحبت کنید

صحبت با شرکای تجاری و کارکنان در زمان رکود اقتصادی

 

از اتاق خود بیرون بروید و با کارکنان و شرکای تجاری‌تان درباره اتفاقات سازمان، عواقب قریب الوقوع و موارد مثبت در آینده صحبت کنید. کارشناسان اتفاق نظر دارند که این کاری است که رهبران به اندازه کافی انجام نمی‌دهند یا به درستی آن را انجام نمی‌دهند. تا حد ممکن شفاف باشید و دروغ مصلحتی نگویید.

حتی وقتی می‌توانید یک کنفرانس آنلاین یا یک جلسه گروهی ترتیب دهید، ایمیل ارسال نکنید. همه این موارد اعتماد را از بین می‌برد و منجر به عدم رضایت شرکای تجاری و کارکنان می‌شود.

درباره کاهش هزینه‌های جاری سازمان خلاق باشید

اگر روشی وجود دارد که بدون تأثیرگذاری بر کارکنان خود صرفه‌جویی کنید، پیشنهاد می‌کنیم آنها را در نظر بگیرید. تلاش کنید بهترین استراتژی بازاریابی را در شرایط رکود انتخاب کنید. به عنوان نمونه فروشندگان را ارزیابی کنید، آیا بهترین معامله را انجام داده‌اید؟ شاید ارزش آن را داشته باشد که یک مشاور عملیاتی استخدام کنید تا اطمینان حاصل شود که می‌توانید قراردادهای بهتری منعقد کنید.

آیا شما از نظر مدیریت انرژی در استفاده از رایانه و تجهیزات شبکه، به حداقل رساندن استفاده از نور و گرما، کاهش استفاده از کاغذ و … به روشی “سبز” کار می‌کنید؟ با این وجود باز هم توصیه می‌کنیم از کارکنان خود ایده بگیرید.

 تعدیل نیرو در دوران رکود اقتصادی را درست انجام دهید

تعدیل نیرو در دوران رکود اقتصادی را به درستی انجام دهید

اگر به دلیل کم کردن هزینه‌ها و مدیریت امور در شرایط رکود اقتصادی نیاز به تعدیل نیرو در سازمان دارید، این کار را به صورت کارشناسی شده انجام دهید که نه تبعات کاهش ارزش نیروهای انسانی ایجاد شود و نه نارضایتی عمومی در میان کارکنان فعلی سازمان شکل بگیرد.

در صورتی که کارکنان به این نتیجه برسند که تعدیل نیرو به صورت سلیقه‌ای انجام شده و این کار کارشناسی‌شده نبوده، در این صورت سطح مشارکت سازنده در سازمان کاهش خواهد یافت و به طور مستقیم موجب بی اعتمادی و نارضایتی خواهد شد.

مبارزه را ادامه داده و برای آینده برنامه‌ریزی استراتژیک کنید

برای رسیدن به رشد و شکوفایی دوباره در سازمان، برنامه‌ریزی استراتژیک مناسبی خلق کنید. از خودتان بپرسید چه کاری می‌توانید انجام دهید که به دوام کسب و کارتان کمک کند؟ مبارزه در دوران رکود را ادامه داده و با حفظ منابع و کاهش هزینه‌ها، شرایط را برای برون رفت از وضعیت فعلی اقتصادی و رسیدن به سوددهی بالا و جبران زیان های وارده، مهیا کنید.

از آنجایی‌که یکی از خدمات کلیدی شرکت مشاوره مدیریت غزال، ارائه راهکارهای سازمانی در جهت برنامه‌ریزی استراتژیک است، پیشنهاد می‌کنیم با مطالعه اطلاعات مربوط به محصول “راهکار جامع سازمانی مدیریت هوشمند استراتژیک” به اطلاعات بهتری برای تصمیم‌گیری درست دست پیدا کنید.

مدیریتذ هوشمند استراتژیک

کلام آخر

مطمئناً مدیریت کلیه امور یک سازمان در دورانی که فشار زیادی ناشی از رکود اقتصادی به سازمان وارد می شود، موضوع مهم و حساسی تلقی می‌شود. مدیران سازمان‌ها با استفاده از راهکارهایی که در بالا ذکر شد، می‌توانند گام‌های مؤثری برای کنترل و مدیریت شرایط بوجود آمده بردارند تا پس از برون رفت از این بحران‌ها، برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تر و بلندمدت‌تری برای کسب‌وکارشان انجام دهند.

 

 

نویسنده: تیم تحقیق و توسعه غزال
منبع مقاله: غزال
جدیدترین مطالب منتشر شده
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *