تست رفتارشناسی دیسک و کاربردهای آن

تست رفتارشناسی دیسک و کاربردهای آن

تست رفتارشناسی دیسک یکی از آزمون های بسیار پرکاربرد منابع انسانی و روان شناختی است که از طریق آن می توان مدل های رفتاری افراد مختلف را شناسایی کرده و پیش بینی درستی از رفتارها و عکس العمل های آنها در موقعیت های مختلف را به دست آورد.

تست رفتارشناسی دیسک

در واقع تست رفتارشناسی دیسک، کمک می کند تا یک مدل سازی از چارچوب رفتاری افراد در اختیار داشته و بدانیم از چه نوع جهت گیری فکری برخوردار هستند. این شامل زبان بدن، افکار، مدل های رفتاری و … خواهد بود. به این ترتیب در چارچوب منابع انسانی سازمانی یا هر نوع اجتماع دیگری، بهتر می توان رفتارشناسی افراد را درک کرده و به این شکل برنامه ریزی بهتری برای پیشرفت و بهره برداری نسبت به آنها داشت. این موجب خواهد شد تا ارتباطات به شکل موثرتری جای گرفته و می توان ارتباطات سازمانی را نیز بهبود بخشید.

این موجب خواهد شد تا در تمامی زمینه های سازمانی از جمله فروش، مدیریت، رهبری و … به بهبودها و پیشرفت های قابل ملاحظه ای دست یابیم.

به خوبی می دانیم که هر یک از افراد در موقعیت های اجتماعی مختلف دارای عادات، اخلاق، رفتارها و عقاید مخصوص به خود است. همین طور این موارد را باید با دیگر جنبه های شخصیتی هر فرد چون میزان هوش و ذکاوت، مهارت های فردی، تجربه های اجتماعی، دانش و استعداد، تحصیلات، احساسات و … همراه ساخت. به این ترتیب شناخت رفتارهای یک فرد، به معنای عبور از میان تمامی این لایه ها است که به کمک این تست تا حدود زیادی میسر خواهد بود.

در نظر داشته باشید که تست رفتارشناسی دیسک، قرار نیست هیچ گونه قضاوت یا داوری در خصوص جنبه های رفتاری و شخصیتی افراد داشته و در نهایت آنها را برچسب بزند؛ بلکه تنها یک آنالیز کلی از رفتارها و لایه های شخصیتی ارائه می دهد.

همین طور بخوانید: تست شخصیت شناسی MBTI

کاربرد تست رفتارشناسی دیسک در سازمان ها

با به کار بردن این تست در بخش منابع انسانی، می توان شناخت بهتری نسبت به تک تک کارکنان به دست آورده و بهترین تصمیم گیری برای به کار گیری آنها در موقعیت های شغلی مختلف را اتخاذ کرد. این باعث می شود تا بدانیم هر یک از کارکنان چه نوع پیش بینی رفتاری در موقعیت های نرمال تا بحرانی مختلف داشته و تا چه اندازه می توان نسبت به آنها در شرایط گوناگون، اطمینان خاطر داشت.

از جمله کارآمدی های این تست در یک سازمان می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  1. پیشرفت در زمینه مدیریت و رهبری سازمانی و همین طور افزایش بهره وری: با استفاده از این تست و نتایج به دست آمده از آن، می توان به پیشرفت های قابل توجهی در زمینه مدیریت و رهبری سازمانی دست یافت که با به کارگیری آنها، میزان بهره وری نیز به شکل موثری افزایش خواهد یافت.
  2. پیشرفت در استخدام بهترین افراد مناسب ساختار سازمان: نتایج این تست کمک می کند تا بهترین افراد را در سازمانها استخدام کرده و بتوان شایسته سالاری را به شکلی موثر به انجام رسانید.
  3. پیشرفت در زمینه کارهای تیمی در سازمان: کارهای تیمی درون سازمانی نیازمند شناخت صحیح رفتارهای نیروهای منابع انسانی است و در صورتی که بتوان در این خصوص به اطلاعات درستی دست یافت، امکان پیشرفت در کارهای تیمی سازمان نیز به شکلی موثر فراهم خواهد شد.
  4. کاهش تعارضات و مشکلات درون سازمانی: رفتارشناسی کمک می کند تا تعارضات میان نیروهای سازمانی و کارکنان در بخش های مختلف کاهش یافته و چنین چیزی به صورت مستقیم، مشکلات درون سازمانی را کاهش می بخشد.
  5. بهبود ارتباطات میان کارکنان سازمان: رفتارشناسی، ارتباطات میان کارکنان سازمان را به شکلی قابل توجه بهبود بخشیده و می تواند به افزایش بهره وری نیز کمک کند.
  6. افزایش بهره وری در مذاکرات: افزایش بهره وری در مذاکرات نیز از مزایای به کارگیری این تست به شمار می آید.

کلام آخر

شما تا چه اندازه این تست را برای به کار گیری در مدیریت منابع انسانی موثر می دانید؟ و در صورتی که لازم به ارتقاء کارکرد منابع انسانی باشد، چقدر ارزیابی حاصل از این تست، بر پیشرفت در زمینه مدیریت و رهبری سازمانی و افزایش بهره وری، پیشرفت در استخدام بهترین افراد مناسب ساختار سازمان، پیشرف در زمینه کارهای تیمی درون سازمان، کاهش تعارضات و مشکلات درون سازمانی، بهبود ارتباطات میان کارکنان سازمان و افزایش بهره وری در مذاکرات موثر خواهد بود؟

جدیدترین مطالب منتشر شده
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *