برون سپاری مدیریت چیست و در چه شرایط کارآمدی دارد؟

برون سپاری مدیریت چیست و در چه شرایط کارآمدی دارد؟

برون سپاری مدیریت؛ یکی از اشکال کم رایج، برون سپاری است که در بیشتر سازمان ها نادیده گرفته شده و از پتانسیل های آن به حد کافی بهره برداری نمی شود. با این وجود شناخت این مسیر مدیریتی و استفاده از آن در جهت کاهش بار وظایف و مسئولیت های مدیریتی، می تواند به افزایش کارآمدی مدیریت ارشد در بخش های مختلف و نیز تا حدودی کاهش هزینه ها کمک زیادی داشته باشد.

به نظر می رسد که متقاعد کردن سازمان ها برای برون سپاری بخشی از مسئولیت ها و وظایف در فرآیندهای مختلف و ایجاد بسته های برون سپاری خود موضوع پیچیده ای باشد که کمتر در قالب سازمان های سنتی جای می گیرد؛ اما با این همه در حوزه مشاوره مدیریت مدرن، این روش تسهیل کارها، جایگاه ویژه ای داشته و باید حتما به آن پرداخته شود.

در ادامه با ما همراه باشید تا در این باره بیشتر بدانیم.

برون سپاری مدیریت چیست؟

برون سپاری راهی است برای سازمان جهت کسب صلاحیت ها طبق نیازهای شغلی آن ها. حال این تامین نیروی بیرونی می تواند در بخش های مدیریتی نیز اتفاق بیفتد و با ملاحظات بیشتر، بخشی از وظایف مدیریت را برعهده داشته باشد. برون سپاری مدیریت به طور موثر به شما این امکان را می دهد تا مدیریت ارشد سازمان با توجه به نیازها، وظایف کمتری داشته و به سایر مسئولیت های خود با کیفیت بیشتری بپردازد.

برون سپاری، مسئولیت پذیری و کیفیت عملکرد مدیریت را افزایش می دهد. به عنوان مثال مسائل مربوط به قراردادها در کسب و کار به وجود می آیند، که سازمان ها باید دانش لازم برای رویارویی با این شرایط را داشته باشند از جمله در یک زمینه بین المللی مانند مقررات صادرات و واردات، عملیات لجستیکی و تفاوت در استانداردها و … . در چنین وضعیتی می توان با استفاده از برون سپاری، بخشی از فعالیت ها و هزینه ها را به شکلی موثر کاهش داده و سرعت عملیاتی و اجرایی را بالا برد.

برونسپاری مدیریت

مزایای برون سپاری مدیریت

از جمله مزایای برون سپاری مدیریت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش هزینه های مدیریت
  • افزایش تمرکز مدیریت ارشد
  • سرعت بخشیدن به فرآیندها و انجام امور
  • تخصصی سازی بخشی از نیازمندی ها
  • بهینه سازی مدیریت
  • کاهش ریسک
  • و …

معایب برون سپاری مدیریت

اما در این خصوص معایبی نیز وجود دارد که باید با در نظر گرفتن آن ها نسبت به انجام این امر یا صرف نظر کردن از آن، اقدام کرد. از جمله این موارد می توان به نکات زیر اشاره کرد:

  • خطرپذیری در سپردن امور مهم مدیریتی به افراد خارج از سازمان
  • ریسک افشای اطلاعات محرمانه
  • اختلال در نظام سازمانی

البته به واقع می توان گفت که هر یک از موارد سه گانه ی فوق با استخدام نیرویی که کاملا معتمد بوده و به لحاظ کارایی و بهره وری در سطح تراز اول قرار داشته باشند، قابل رفع و پیشگیری بوده و می توان از این جهت مشکلات احتمالی برون سپاری را به حداقل رساند. به ویژه در خصوص ریسک افشای اطلاعات محرمانه، اخذ تضامین یا عدم برون سپاری چنین بخش هایی از عملکرد سازمانی، می توان ریسک ها و معایب را به حداقل رساند.

جدیدترین مطالب منتشر شده
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *