ارکان مدیریت استراتژیک

ارکان مدیریت استراتژیک

کسب و کارها در محیط‌های همیشه در حال تغییری کار می‌کنند که پر از خطرات غیر قابل پیش بینی هستند. بنابراین، از مدیران انتظار می‌رود که برای پیشرفت و رونق تجارت، تعدادی از استراتژی‌های قدرتمند را ایجاد کنند. بنابراین ارکان مدیریت استراتژیک فرآیند تدوین استراتژی‌های قابل توجه توسط مدیران را ضروری می‌سازد تا عملکرد کلی سازمان افزایش یابد. اما ارکان مدیریت استراتژیک چیستند؟ برای پاسخ با غزال همراه باشید.

ارکان مدیریت استراژیک

مدیریت استراتژیک هنر مدیریت کارکنان به روشی است که به یک سازمان در دستیابی به اهداف کمک می‌کند. وظیفه مدیران این است که استراتژی‌های قدرتمندی ایجاد کنند و اطمینان حاصل نمایند که استراتژی‌های تدوین شده هم مؤثر و هم کارآمد هستند. با این حال، مدیری که استراتژی‌ها را تدوین می‌کند، باید شناخت کاملی از فضای سازمانی رقابتی داشته باشد تا بتواند تصمیمات درستی اتخاذ کند.

اعتقاد بر این است که مدیریت استراتژیک چهار رکن اصلی دارد. این ارکان عبارتند از:

تعیین اهداف

اهداف سازمانی به عنوان پایه و اساس مدیریت استراتژیک عمل می‌کنند. مدیران باید هدف از تعیین استراتژی، اهداف یک سازمان یا مشکلی که باید حل شود را شناسایی کنند. هنگامی ‌که آن‌ها اهداف و مشکلات را شناسایی کردند، فقط در این صورت است که می‌توانند استراتژی را تنظیم کنند که به دستیابی به اهداف تعیین شده کمک می‌کنند. این کار ان‌ها را قادر می‌سازد تا در جهت دستیابی به نتایج خاصی تمرکز کرده و کار کنند.

ارتباطات

ارتباط بخشی ضروری از یک سازمان است. اگرچه استراتژی‌ها توسط مدیریت سطح بالا تدوین می‌شوند اما توسط کل سازمان اجرا خواهند شد. بنابراین، داشتن یک کانال ارتباطی مناسب بین مدیریت عالی و زیردستان ضروری است. مدیران باید استراتژی‌ها را به طور جامع برای کارکنان توضیح دهند، فقط در این صورت است که آن‌ها می‌توانند آن را به صورت بهینه اجرا کنند.

اعتماد

اعتماد بستر هر رابطه‌ای است، خصوصاً رابطه کارکنان، مدیران میان رده و بالا! سازمانی که بتواند اعتماد به نفس بالایی در محل کار در کارکنان ایجاد کند، احتمالاً موفقیت بیشتری خواهد داشت. کارکنانی که باید استراتژی تدوین شده توسط مدیریت عالی را اجرا کنند، باید به سازمان ایمان داشته باشند. آن‌ها باید به مدیریت اعتماد کرده و فقط در این صورت استراتژی تدوین شده را به صورت بهینه اجرا می‌کنند.

مسئولیت

برای کار روان و اتمام موفقیت آمیز پروژه‌ها و فرآیندها، مدیریت ارشد باید در مورد موارد مختلفی پاسخگو باشد. برای دستیابی به استراتژی تدوین شده، سطح مدیریت بالایی لازم است. این مهم در سازمانی وجود دارد که برای اجرای آن پاسخگو می‌باشد. پس از تعریف اهداف و افراد خاص، مدیریت عالی باید پاسخگو باشد تا از دستیابی به آن اهداف اطمینان حاصل کند که این امر منجر به افزایش بهره وری می‌شود.

فواید ارکان مدیریت استراتژیک

مدیریت استراتژیک در سازمان، اطمینان از تعیین اهداف مشترک و تمایل سایر عوامل به دستیابی به آن اهداف را تضمین می‌کند. همچنین تضمین می‌کند که سازمان نسبت به هرگونه تغییر خارجی انعطاف پذیر باقی می‌ماند. مدیریت استراتژیک از بسیاری جهات به یک سازمان برای موارد زیر کمک می کند:

  • تصمیم گیری سریع تر و مؤثرتر
  • استفاده از فرصت‌ها
  • انگیزه کارکنان
  • مقابله با تهدیدها و تبدیل آن‌ها به فرصت‌ها
  • پیش بینی روندهای احتمالی بازار
  • بهبود عملکرد کلی

کلام آخر

ارکان مدیریت استراتژیک ساختار کلی فرآیند مدیریت کارکنان و استراتژی‌ها حاکم بر سازمان را مشخص می‌کند. این مهم به مدیران کمک می‌کند تا بتوانند محیط کاری پویا و با انگیزه‌ای را ایجاد کنند تا یک به یک به اهداف تجاری خود برسند. هر مدیر میان رده یا بالا رده نیاز به شناخت ارکان برنامه ریزی و مدیریت استراتژی دارد تا بتواند سازمان را به موفقیت و پیشرفت سوق دهد.

جدیدترین مطالب منتشر شده
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

آیا در مــــورد مدل تعالی سازمانی مدیریـت هوشمنـد استراتژیک بـا نگرش ۳۶۰ درجه شنیده اید؟!!

با دیدن ویدئو رایگان این راهکار جامع سازمانی از طریق دکمه زیــــر، در مورد آن بیشتر بدانید و سازمان تان را متحول کنید.
برای دیدن ویدئو رایگان کلیک کنید
اگر علاقه مندید برای دریافت خدمات مشاوره رایگان در مورد نحوه پیاده سازی این مدل تعالی سازمانی با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۹۱۶۸۶۶ تماس بگیرید.
close-link