نقش هوش تجاری در برنامه ریزی استراتژیک کسب و کار

نقش هوش تجاری در برنامه ریزی استراتژیک کسب و کار

 

هوش تجاری یا BI یک واژه بسیار محبوب در دنیای تجارت است. اما بسیاری از ما نمی دانیم معنای این واژه دقیقاً چیست و چرا شرکت ها از آن به عنوان یکی از اصلی ترین ابزارهای تجاری خود یاد می کنند. بسیاری از مدیران کسب و کار از ابزارهای هوش تجاری استفاده می کنند، بدون اینکه بدانند واقعاً چه کاری می توانند با آن انجام دهند. در این راستا، هوش تجاری اساساً بینش های مهمی را از داده های گسترده بدون ساختار استخراج کرده و آن ها را به اطلاعات با ارزش تجاری تبدیل می کند. شرکت ها می توانند از این اطلاعات برای تصمیم گیری های استراتژیک، بهینه سازی کارایی عملیاتی و افزایش بهره وری استفاده کنند. این اطلاعات بینش مهمی از روند مشتری ، عادت خرید ، آمار خرید آنلاین و غیره را فراهم می کند که می تواند ارزش فوق العاده ای برای هر کسب و کار فراهم کند.

ابزارهای BI می توانند به شرکت ها با ارائه منابع داده ای ارزشمند که می توانند با تصمیم گیری های استراتژیک برای دستیابی به اهداف تجاری استفاده شوند، کمک شایانی کنند. تعاملات مشتری با فرم تماس صوتی ، پشتیبانی از چت ، پشتیبانی از طریق ایمیل می تواند توسط ابزار BI مورد تجزیه و تحلیل و سنجش قرار گیرد تا ترجیحات مشتری ، عادت خرید ، روند بازار و غیره درک شود. در نهایت، از همه این داده ها می توان برای افزایش ضریب تبدیل استفاده کرد.

 

اگر مدیر اطلاعاتی یک سازمان هستید و مسئولیت هوش تجاری بر عهده شما است، باید تمام جوانب امر را بسنجید.  مطمئن هستیم که شما به دنبال روش های مختلفی برای درک بیشتر آن و باز کردن قفل اسرار موجود در داده ها هستید. اکنون همه ما نیاز به گزارش داریم. به همین ترتیب، دنیای کسب و کار و تجارت تغییر کرده است. به همین دلیل است که تجزیه و تحلیل در دنیای فناوری رو به پیشرفت است. هوش تجاری در راس نمودار تجزیه و تحلیل کسب و کار قرار دارد. اما  آیا واقعاً می دانید هوش تجاری چگونه به کسب و کار شما کمک می کند؟

در این نوشتار، توضیح خواهیم داد که چگونه هوش تجاری می تواند به کسب و کار شما کمک  کند.

هوش تجاری در واقع به معنای ارائه داده های صحیح در زمان صحیح به افراد صحیح است تا آنها بتوانند تصمیمات صحیح را اتخاذ کنند.

 

تصمیم گیری سریع و بی درنگ

هوش تجاری، داده هایی را ارائه می دهد که می تواند ارزش افزوده کسب و کار شما را افزایش دهد. با در دست داشتن BI ، شرکت ها می توانند با سرعتی بسیار سریع، اطلاعات زیادی را از داده های غیر سازمان یافته استخراج کنند. با دسترسی فوری به داده های کسب و کار، می توانید اطلاعات داخلی را تجزیه و تحلیل کنید و تصمیمات کارآمدتری در مورد کسب و کار خود بگیرید. تیم های هوش تجاری اطمینان حاصل می کنند که شرکت، گزارش های لازم را در زمان واقعی دریافت می کند تا اطمینان حاصل شود که می توانند به طور موثر از اطلاعات برای کسب نتیاج بهتر استفاده کنند.

 

فعالیت های بازاریابی خود را ارزیابی کنید

در عصر بازاریابی دیجیتال و موبایل و در پلتفرم های رسانه های اجتماعی، کمپین های آنلاین و تحقیقات بازار، هوش تجاری برای کمک به سازمان ها در ارزیابی هزینه های بازاریابی نقش مهمی ایفا می کند. آنها می توانند بازده سرمایه گذاری را از استراتژی های بازاریابی خود محاسبه کنند. هوش تجاری را می توان به گزارش های تحلیلی تبدیل کرد که در آن سازمان ها می توانند تصمیمات حساس را بر اساس داده ها، حقایق و اعداد – به جای تکیه بر فرض یا شهود – اتخاذ کنند.

ابزارهای BI با قابلیت های تحلیلی می توانند چشم اندازهای بازار را در اختیار شما قرار دهند و این امر به شما کمک می کند تا تصمیم بگیرید که کجا پول خود را صرف و هزینه کنید. از همه مهمتر، با استفاده از ابزارهای هوش هیجانی، می توانید راهکارهای بازاریابی غیر موثر را نیز شناسایی کنید، بنابراین می توانید آن راهکارها را حذف کرده و بودجه بازاریابی خود را تعدیل کنید.

 

استراتژی فروش را بهینه سازی کنید

هوش تجاری، استراتژی های فروش شما را اثربخش تر و  موثرتر می کند. قبل از هر گونه برنامه ریزی، تیم فروش باید ماهیت اصلی کسب و کار را درک کند. ابزارهای BI می توانند تمام داده های مربوط به اهداف درآمدی شرکت، برنامه های بودجه، برنامه های توسعه آینده ، تعداد فروش ، رقبا و موارد دیگر را ارائه دهند. این ابزار می تواند به تیم فروش شما اطلاعات بیشتری در مورد تحلیل و آماده سازی فروش ارائه دهد.

بدون استفاده از ابزارهای BI، پیش بینی فروش برای مدیران همیشه دشوار است و ممکن است ندانند که از کدام روش فروش می توان برای بسته شدن سریع معامله استفاده کرد. فروش نمی تواند براساس پیش بینی ها انجام شود، بلکه فروش باید بواسطه تحقیق و ارائه مناسب رخ دهد. رهبران فروش از BI استفاده می کنند و تغییراتی را در رویکرد خود برای آماده سازی دقیق زمینه فروش ایجاد می کنند.

 

مدل کسب و کار اثربخش

هنگامی که همه داده ها، چشم انداز بازار، آمار عادات خرید مشتری و استراتژی بازار رقیب را در اختیار داشته باشید، بدیهی است که بیشتر در ایجاد ثبات و نتیجه گرا بودن مدل کسب و کار خود تلاش خواهید کرد. هوش تجاری به شما کمک می کند تا داده های شرکت خود را تجزیه و تحلیل کرده و همچنین تمام اطلاعات کسب و کار را در نظر بگیرید.

تا به حال فکر کرده اید که چرا هوش تجاری تا این اندازه موفق بوده است؟ پاسخ شما ممکن است این باشد: به دلیل انقلاب تجارت الکترونیک است. امروزه، به هر آنچه نیاز داریم، فقط با یک کلیک امکان پذیر است. برای صاحبان کسب و کار این بدان معنی است که آن ها باید در عرضه محصولات خود، مطالعه روند بازار، سرمایه گذاری در جای مناسب برای فعالیت های بازاریابی و ارزیابی تلاش های خود بسیار دقیق باشند. هوش تجاری به آنها کمک می کند تا یک مدل کسب و کار بسیار کارآمد تر را بسازند و نه فقط در تاریکی به دنبال الگوی موفقیت باشند.

 

بهبود هوش رقابتی و هوش بازار

هوش تجاری می تواند به کسب و کارها کمک کند تا برتری رقابتی خود را بهبود بخشند. ابزارهای BI برای کشف، به اشتراک گذاری و تجزیه و تحلیل معیارها و تبدیل داده ها به اطلاعات مفیدتر در زمان دریافت گزارشات، در عرصه رقابت مورد استفاده قرار می گیرند. راهکارهای هوش تجاری، امکان ورود، دسترسی و مطالعه هوش رقابتی competitive intelligence را از یک پایگاه داده متمرکز، گشوده است. این امر منجر به تصمیم گیری های استثنایی توسط مدیران و مشاوران سازمان شما با سرعت بیشتر و پاسخگویی بهتر می شود.

 

 

به همین ترتیب، با  بکارگیری موثر هوش تجاری، می توان از بسیاری جهات، هوش بازار Market Intelligence را بهبود بخشید. شناسایی گلوگاه های مشتری، نظارت بر الگوی خرید مصرف کننده و درک رفتار مشتری از جمله اطلاعاتی است که مورد نیاز هر کسب و کار است. با همه این اطلاعات، کسب و کارها می توانند به روشی کاربردی تر به بازار پاسخ دهند. این امر به هر کسب و کاری با هر اندازه ای کمک می کند، تا سیستم داده های خود را ساده کند تا کاربران خود را به اطلاعات و راهکارهای صحیح متصل نماید.

 

نمای تلفیقی از کسب و کار و مشتریان

صرف نظر از سیستم ها و شبکه هایی که در یک حوزه یکپارچه و مستقل قرار دارند،  هوش تجاری اطلاعات کلی کسب و کار شما را در اختیار دارد. این امر می تواند شامل داده های مربوط به مشتری و چشم انداز کسب و کار شما باشد. داده های مشتری را می توان از CRM، کمپین های مبتنی بر ایمیل، لیست اشتراک خبرنامه، ترافیک وب سایت، تعامل با شبکه های اجتماعی استخراج کرده و همه این داده ها را می توان در یک نمای کلی قرار داد. تیم کسب و کار شما می تواند از این داده ها برای تعامل با مشتریان به روشی شخصی تر استفاده کنند.

به همین ترتیب، می توانید تمام اطلاعات مربوط به کسب و کار خود – مانند ارقام فروش، گزارش های مالی، نمایش زمان واقعی کمپین های بازاریابی، سوابق کارمندان، فعالیت های رقبا و غیره – را در یک نمای کلی قرار دهید. بدون داشتن یک دیدگاه تلفیقی واحد از کسب و کار و همچنین مشتریان، برآورده کردن نیازهای آن ها و رسیدن به اهداف تجاری بسیار دشوار خواهد بود.

 

صرفه جویی در وقت

یک سیستم هوش تجاری قوی می تواند زمانی را که صرف جمع آوری، ورود، تجزیه و تحلیل، کنترل و استفاده از داده ها می کند را کوتاه کند. این موارد می تواند مستلزم صرف وقت و تلاش زیادی از سوی انسان باشد. یک ابزار هوش تجاری خودکار می تواند داده ها را به روشی سریعتر و موثر جمع آوری، تحلیل، مدیریت و در نهایت استفاده کند. گزارش ها می توانند به سرعت تولید شوند، زیرا همه داده ها از قبل در محل مناسب خود در پشت صحنه قرار گرفته اند. این امر باعث صرفه جویی در وقت و همچنین تلاش انسانی می شود. شما می توانید از منابع خود به روش های اثربخش دیگری استفاده کنید.

 

هوش تجاری برای عملیات درون سازمانی

اگرچه بیشتر سازمان ها آنچنان به استفاده از ابزارهای هوش تجاری به منظور استفاده درون سازمانی فکر نمی کنند، اما این امر می تواند یک استراتژی بسیار موثر باشد. بخش منابع انسانی می تواند از هوش تجاری برای تجزیه و تحلیل هزینه یا درآمدزایی کارکنان، نسبت فرسایش و انتخاب متقاضیان و جذب نیروی کار باکیفیت جهت پیوستن به شرکت استفاده کنند. با استفاده از سیستم هوش تجاری می توان موجودی را مدیریت کرد. شما می توانید سرعت چرخش موجودی خود را تجزیه و تحلیل و عملیات زنجیره تأمین خود را ردیابی کنید. بخش مالی و امور حساب ها می توانند از هوش تجاری برای تهیه گزارش های مالی، گزارش های سالانه، قیمت های تجاری و غیره استفاده کنند.

 

نتیجه گیری

امروزه، همه ما بخشی از یک دنیای کسب و کار هستیم، جایی که سازمان ها مقدار زیادی داده را از منابع مختلف جمع آوری و ذخیره می کنند. اگر از داده ها به روش صحیح استفاده نشود، برای کسب و کار شما گران تمام خواهد شد. ممکن است گزینه ای برای تجزیه و تحلیل دقیق تمامی داده ها برای ساختاردهی استراتژی های کسب و کار وجود داشته باشد، اما این کار زمان بر و پُرهزینه خواهد بود. به کمک هوش تجاری، نه تنها می توان به بهینه سازی مطلوب فرآیندها دست یافت بلکه می توان خودکارسازی فرآیندها را نیز ارتقاء بخشید.

با مدیر ارشد اطلاعات و تیم تحلیل داده های شرکت خود صحبت کنید. به آنها اجازه دهید تا داده های کسب و کار شما را ساختار بندی کنند. اطمینان حاصل کنید که تمرکز بیشتری بر روی جمع آوری، ذخیره سازی، مدیریت و توزیع داده ها دارید. مدیر ارشد اطلاعات، مطمئناً راهکاری را پیشنهاد می کند که می تواند همه چیز را حل کند. اما یک واقعیت تغییرناپذیر وجود دارد: هیچ راهکار واحدی نمی تواند تمام نیازهای شما را برآورده کند. سیستمی بسازید که بتواند تمام نیازهای کسب و کار شما را ادغام کند، یک سیستم یکپارچه که به آن اعتماد دارید، سیستمی که می تواند نیازهای شما را درک کند. اساس و بنیادی محکم برای نیازهای هوش تجاری خود قرار دهید.

جدیدترین مطالب منتشر شده
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *