ارزیابی بازدهی سرمایه گذاری در سازمان ها چطور انجام می شود؟

ارزیابی بازدهی سرمایه گذاری در سازمان ها چطور انجام می شود؟

با توجه به نیاز سازمان ها و شرکت های متوسط و بزرگ، سرمایه گذاری و تامین مالی در برهه های زمانی مختلف انجام خواهد شد. حال این که بازدهی سرمایه گذاری در سازمان ها تا چه اندازه بوده و تا چه اندازه اهداف از پیش تعریف شده را محقق ساخته است، در یک فرمول ارزیابی جای می گیرد. به این شکل می توان تخمین زد که بازدهی سرمایه گذاری چه اندازه بوده و تا چه میزان، بر مدار انتظارات قبلی پیش رفته است.

در ادامه با وبلاگ غزال همراه باشید تا در این باره بیشتر بدانیم.

ارزیابی بازدهی سرمایه گذاری در سازمان ها

سرمایه گذاری در سازمان ها به روش های مختلفی صورت گرفته و بسته به شرایط و اهداف موجود، اندازه آن متغیر خواهد بود. گاه این سرمایه گذاری و تامین مالی به منظور برطرف کردن مشکلات مالی و معوقات بوده و برخی اوقات دیگر به منظور تزریق نقدینگی جدید برای ایفای پروژه های تازه یا پیشبرد پروژه های قبلی می باشد.

در ارزیابی بازدهی سرمایه گذاری نیز به همین شکل و با توجه به آن که سرمایه گذاری و تزریق نقدینگی به چه منظور انجام شده است، ارزیابی و سنجش بازدهی صورت خواهد گرفت.

این بازدهی شامل موارد زیر می شود:

ارزیابی بازدهی سرمایه گذاری با سنجش میزان معوقات مالی

پس از مدتی معقول که از وارد کردن سرمایه تازه به سازمان گذشته باشد، یک سنجش دوره ای در خصوص میزان کسری ها و معوقات صورت گرفته و بدهی های سازمان و مشکلات مالی آن دوباره سنجیده خواهد شد. با در نظر گرفتن این موضوع که ورود سرمایه به منظور رفع مشکلات مالی و پرداخت معوقات بانکی یا سایر مسائل مربوط به پرداختی های لازم سازمان صورت گرفته باشد، در این ارزیابی چنین مواردی بررسی شده و میزان رفع آن در قیاس با حجم سرمایه ورودی سنجیده خواهد شد. بدیهی است که انتظار می رود با ورود سرمایه جدید به سازمان حجم زیادی از این مشکلات (در تناسب با عدد سرمایه)، رفع شده باشد.

سنجش میزان پیشبرد پروژه ها

مورد بعدی سنجش میزان پیشبرد پروژه های قبلی یا پروژهای تازه افتتاح شده در راستای وارد ساختن سرمایه جدید به سازمان است. انتظار می رود که با وارد شدن سرمایه تازه، پروژه های قبلی سازمان سرعت بیشتری به خود گرفته و در صورتی که این حجم سرمایه به منظور آغاز کردن پروژه های جدید به سازمان تزریق شده است، این پروژه ها به شکلی مثبت وارد چرخه فعالیت شده باشند.

اگر چه پیشروی پروژه های مختلف به عوامل گوناگونی بستگی داشته و تنها تابعی از میزان سرمایه و نقدینگی نیستند، اما با این همه یکی از موارد مهم و ضروری در ارزیابی بازدهی سرمایه گذاری در سازمان ها را باید ارزیابی سطح پیشروی پروژه های جاری و تازه تاسیس بدانیم. با اندازه گیری این میزان پیشرفت، می توان تخمین درستی در خصوص حجم کارایی سرمایه گذاری قبلی و نیاز به سرمایه گذاری های جدید داشت.

سخن پایانی

در بالا مروری کوتاه بر الگوهای ارزیابی سرمایه گذاری در سازمان ها داشتیم. شما چه تجربه ای در این خصوص داشته و معمولا چه ضریبی از موفقیت برای سرمایه گذاری های کوتاه مدت یا بلند مدت را مشاهده کرده اید؟ تجربیات و نظرات خود را با ما و دیگر کاربران وبلاگ مشاوره مدیریت غزال در میان بگذارید.

جدیدترین مطالب منتشر شده
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *