استراتژی مالی در سازمان

استراتژی مالی در سازمان

شما پول خود را پس انداز کرده و در حد توان خود زندگی می‌کنید و به دنبال راه‌هایی برای افزایش درآمدتان هستید. این موارد فقط برای افراد صادق نیستند! بلکه چنین مفهومی در سطح کلان با عنوان «استراتژی مالی در سازمان» تعریف می‌شود.

استراتژیست‌های مالی برای یک سازمان، فرآیند تعیین چگونگی تأمین بودجه برای اطمینان از دستیابی به اهداف استراتژیک را انجام می‌دهند. در استراتژی مالی، فعالیت‌ها با منابع، بازه زمانی، تجهیزات و مواد مورد نیاز برای دستیابی به آن مطابقت دارند. اما استراتژی مالی در سازمان دقیقاً به چه معناست؟ با غزال همراه باشید.

استراتژی مالی در سازمان چیست؟

استراتژی مالی فرآیند برآورد سرمایه مورد نیاز و تعیین بازه رقابتی آن است. این فرآیند چارچوب سیاست‌های مالی در رابطه با خرید، سرمایه گذاری و اداره وجوه یک سازمان را بیان می‌کند. استراتژی مالی به یک سازمان کمک می‌کند تا بتواند در زمان مشخص با مقدار بودجه منطقی، وارد بازار شود.

در استراتژی مالی، بودجه‌ای برای اجرای روان فعالیت‌‌ها تنظیم می‌شود. درحقیقت، هزینه‌های کوتاه مدت و بلند مدتی که در یک برنامه مالی انجام شده است، نشان می‌دهد که یک کسب و کار باید در چه مسیر حرکت کند تا به اهداف خود برسد، بدون آنکه متحمل ضررهای مالی شود!

استراتژی مالی به سازمان این امکان را می‌دهد تا بداند چه مقدار پول باید در بازار تزریق کند تا تجارتش مسیر رشد را بپیماید. اگر سازمانی نداند به چه چیزی احتیاج دارد، ممکن است وقت و هزینه زیادی را صرف جمع آوری منابع مورد نیاز خود کند. با یک استراتژی مالی خوب، سازمان تصویر واضحی از سرمایه خود خواهد داشت.

اهداف استراتژی مالی در سازمان

برنامه ریزی مالی اهداف زیادی به شرح زیر را در پیش رو دارد:

  • تعیین نیازهای سرمایه: این مهم به عواملی مانند هزینه دارایی‌های جاری و ثابت، هزینه‌های تبلیغاتی و برنامه ریزی طولانی مدت بستگی دارد. نیازهای سرمایه باید با هر دو جنبه بررسی شوند، الزامات کوتاه مدت و بلند مدت!
  • تعیین ساختار سرمایه: ساختار سرمایه ترکیب سرمایه را تشکیل می‌دهد، یعنی نوع نسبت سرمایه مورد نیاز در کسب و کار! این مهم مربوط به نسبت بدهی و آورده سهامداران در کوتاه مدت و بلند مدت است.
  • چارچوب سیاست‌های مالی در رابطه با کنترل پول نقد، وام و سایر را برنامه ریزی می‌کند.
  • اطمینان می‌دهد که منابع مالی با حداقل هزینه برای به دست آوردن حداکثر بازده سرمایه گذاری استفاده می‌شوند.

اهمیت استراتژی مالی در سازمان

برنامه ریزی مالی فرآیندی است که اهداف، سیاست‌ها، رویه‌ها، برنامه‌ها و بودجه‌ها را در مورد فعالیت‌های مالی مورد توجه قرار می‌دهد. این سیاست‌های مالی و سرمایه گذاری مؤثر و کافی را تضمین می‌کند. اهمیت استراتژی مالی در کسب و کارها به شرح زیر هستند:

  • بودجه کافی را تضمین می‌کند.
  • استراتژی مالی در ایجاد تعادل معقول بین خروج و ورود وجوه به حفظ ثبات کمک می‌کند.
  • برنامه ریزی مالی این اطمینان را می‌دهد که تأمین کنندگان وجوه به راحتی در شرکت‌هایی که برنامه ریزی مالی انجام می‌دهند، سرمایه گذاری کنند.
  • استراتژی مالی به ایجاد برنامه‌های رشد و توسعه و به بقای طولانی مدت شرکت کمک خواهد کرد.
  • برنامه ریزی مالی عدم اطمینان را در رابطه با تغییر روند بازار کاهش می‌دهد زیرا از طریق بودجه کافی می‌تواند بر آن غلبه کند.
  • استراتژی مالی به کاهش عدم اطمینان که می‌تواند مانعی برای رشد سازمان باشد کمک می‌کند. این امر همچنین به اطمینان از ثبات و سودآوری نیز کمک می‌کند.

فواید استراتژی مالی در سازمان

مزایای استراتژی مالی در سازمان به شرح زیر است:

میزان سرمایه را مدیریت می‌کند

هیچ سازمانی دوست ندارد بودجه کمتری داشته باشد، درواقع این امر مانع عملکرد بهینه سازمان می‌شود. هر چه سازمان بتواند سرمایه خود را بهتر مدیریت کند، بودجه برای فعالیت‌های مختلف خواهد داشت. بنابراین، برای جلوگیری از کمبود یا استفاده بیش از حد از سرمایه، استراتژ مالی به کسب و کارها می‌گوید که چه میزان سرمایه نیاز است و چه مقدار نیاز نیست!

ساختار سرمایه را تعیین می‌کند

سازمان‌ها بودجه کوتاه، میان مدت و بلند مدت را از منابع مختلف جمع می‌کنند. هنگام انجام یک استراتژی مالی، نحوه جمع آوری پول برای مراحل مختلف کاری تعیین می‌شوند. به طور کلی وجوه بلند مدت توسط سهامداران، مؤسسات مالی برای وجوه میان مدت و بانک‌‌ها برای وجوه کوتاه مدت جمع آوری می‌شوند.

به سرمایه گذار جهت همکاری اطمینان می‌دهد

اگر کسی بخواهد در کسب و کارتان سرمایه گذاری کند قطعاً باید بداند که شما چه کاری انجام می‌دهید. اطمینان از انجام استراتژی مالی در سازمان، جذب سرمایه گذار را آسان می‌کند. اگر سرمایه گذاران از شما عدد بخواهند، می‌توانید چنین چیزی را به آن‌ها ارائه بدهید و در هنگام پرسیدن سؤالات سخت جوابی محکم دارید!

در تأمین اعتبار پروژه مفید است

از آنجا که استراتژیست مالی به مدیریت هزینه سازمان می‌پردازد، او می‌تواند بهترین سرمایه گذاری که بازده سرمایه را تضمین می‌کند را انتخاب کند. او می‌تواند این مورد را انتخاب کند زیرا در هنگام ارائه برنامه مالی، سرمایه گذاری‌های مختلفی که پیشنهاد می‌شود را می‌تواند با یکدیگر مقایسه کند.

به سازمان کمک می‌کند تا در دوران پر تلاطم همچنان فعال باشد

به یاد داشته باشید که ما اول به شما گفتیم اولین قدم برای استراتژی مالی در سازمان، مطالعه محیط کسب و کار است. کاری که استراتژیست مالی انجام می‌دهد، اطمینان از داشتن پول برای موارد ضروری و دوران بد اقتصادی است.

بین حال و آینده پیوند ایجاد می‌کند

استراتژی مالی آنچه که اکنون برای دستیابی به رشد در آینده مورد نیاز است را مشخص می‌کند. بدین معنا که این مهم تعداد فروشی است که سازمان برای دستیابی به سطحی بالایی از رشد در ۲ سال آینده نیاز دارد را فراهم می‌کند.

به فعالیت‌های عملیاتی کمک می‌کند

موفقیت یا عدم موفقیت در روند تولید یا توزیع تا حد زیادی به تصمیمات مالی بستگی دارد. اگر برنامه‌های مالی مناسبی انجام نشوند، به عنوان مثال اگر سازمان برنامه خوبی برای پرداخت هزینه‌های تعمیر و نگهداری و سرویس ماشین آلات خود در نظر نگرفته باشد، فعالیت این بخش مختل می‌شود. استراتژی مالی برای فعالیت‌های مختلف عملیاتی بودجه مشخصی را تعیین می‌کند.

استراتژی مالی در سازمان چگونه است؟

فرآیند استراتژی مالی در سازمان به شرح زیر است:

کل سرمایه مورد نیاز سازمان را تعیین می‌کند

برنامه ریزی مالی معمولاً توسط مدیر مالی انجام می‌شود. مدیر مالی ابتدا به محیط کسب و کاری که در آن فعالیت می‌کنند نگاه خواهد کرد، تا بفهمد عملکرد فروش سازمان در ماه‌ها یا سال‌های آینده چگونه خواهد بود. اگر قرار است فروش مسیری صعودی داشته باشد، او باید برای این کار استراتژی بچیند. این کسب و کار برای تأمین فروش بیشتر به تولید خود نیاز دارد تا بودجه لازم برای این کار را تأمین کرده و به منابع مختلف تخصیص دهد.

نحوه جمع آوری و تخصیص پول مورد نیاز را بررسی می‌کند

بعد از دانستن اینکه چه مقدار پول مورد نیاز کسب و کار است، مرحله بعدی دریافت وجوه است. سازمان می‌تواند از اندوخته‌های خود، درآمد حاصل از رشد یا منابع خود برای تأمین بودجه استفاده کند. منابع خارجی می‌توانند شامل فروش سهام شرکت، وام بانکی، بدهی و سایر موارد باشند. هنگامی که وجوه در دسترس هستند، سیاست‌های مناسب برای استفاده صحیح و اداره پول باید دنبال شوند.

فرصت‌های مختلف سرمایه گذاری شناخته می‌شوند

مدیر مالی همچنین باید فرصت‌های مختلف سرمایه گذاری را بررسی کند و تعیین نماید که آیا انجام این کار منطقی است یا خیر! هدف ایجاد یک استراتژی مالی، هدف گذاری کوتاه مدت و بلند مدت است. در کوتاه مدت سازمان بودجه‌هایی را ارائه می‌دهید که جزئیات چگونگی صرف هزینه در مدت یک سال یا کمتر را نشان می‌دهند، در دراز مدت سازمان روی یک استراتژی مالی در سال‌های بیشتر تمرکز می‌کند.

کلام آخر

همانطور که مشاهده می‌کنید استراتژی مالی در سازمان جزء جدایی ناپذیر هر کسب و کار است. این مهم فقط برای افراد و سازمان‌ها به کار گرفته نمی‌شود بلکه یک کشور نیز برای مدیریت امور نیاز به استراتژی مالی دارد. پس اگر قبلاً به این موضوع فکر نکرده‌اید، امروز استفاده از استراتژی برای مدیریت بهتر امور مالی را ضمیمه افکار و فعالیت‌های خود کنید. برای شروع کار نیاز به همکاری با استراتژیست‌های مالی در سطح کلان دارید.

جدیدترین مطالب منتشر شده
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *