5 نوع بحران تجاری که ممکن است با آن‌ها روبرو شوید

۵ نوع بحران تجاری که ممکن است با آن‌ها روبرو شوید

کمتر زمانی می‌توان نسبت به بروز بحران‌ها اطمینان خاطر داشته یا حتی آن‌ها را پیش‌بینی کرد. بحران‌ها اغلب در بدترین زمان ممکن اتفاق می‌افتند. بسیاری از ما می‌خواهیم در اسرع وقت همه چیز را برطرف کنیم، اما بحران تجاری معمولا به این سادگی‌ها قابل حل کردن نیست. اشتباهات کوچک می‌توانند به سرعت گلوله برفی بزرگی تشکیل داده و به یک چالش عظیم و پرمساله تبدیل شوند. خواه تقصیر شما باشد یا نباشد، مسائل کوچک می‌توانند به سرعت از کنترل خارج شوند تا زمانی که به یک بحران کامل تبدیل شوند.

اگرچه هیچ کس نمی‌خواهد شکست را پیش‎بینی کند، مهم این است که کسب و کار شما آمادگی لازم را برای کنترل این بحران‌ها داشته باشد. برای مقابله موثر با بحران‌های تجاری، تیم شما باید بداند که بحران چیست، انواع مختلف آن و نحوه حل آن‌ها چگونه خواهد بود.

بحران تجاری چیست؟

بحران کسب و کار زمانی اتفاق می‌افتد که یک مشکل غیرمنتظره ثبات یک شرکت یا سازمان را به خطر بیندازد. این معضلات یا می‌تواند از درون سرچشمه بگیرد یا با تأثیرات بیرونی ایجاد شود. مشکل تأثیرگذار بر کسب و کار تا جایی افزایش می‌یابد که از کنترل سازمان خارج شده و آنها نمی‌توانند آن را حل کنند. اگر این مشکل برطرف نشود، ممکن است به طور دائمی به کسب و کار آسیب برساند یا باعث زیان ده شدن آن گردد.

ساده‌ترین راه برای شناسایی بحران تجاری ارزیابی مشکل برای سه عنصر اصلی است که باید از سوی یک مدیرعامل حرفه‌ای صورت بپذیرد. اول، این مسئله باید تهدیدی قریب الوقوع برای سازمان باشد. دوم، شرایط باید شامل یک عنصر شوک‌آور باشد. سرانجام، به دلیل شدت مشکل و همچنین ماهیت غیرمنتظره بودن آن، شرایط را تحت فشار قرار خواهد داد تا تصمیمات به موقع و موثر اتخاذ گردد. شناخت عناصر تشکیل دهنده بحران تجاری می‌تواند در شناسایی این مشکلات قبل از اینکه خیلی دیر شود، نقش اساسی داشته باشد.

با این حال، گاهی اوقات بحران‌ها اجتناب‌ناپذیر هستند و ضروری است که کسب و کار شما پاسخی برای رسیدگی به درگیری‌ها و چالش‌های پیش رو داشته باشد. اتخاذ تیم مدیریت بحران یک روش عالی برای یک شرکت برای آماده‌سازی پیشگیرانه بحران‌ها است. این تیم‌ها پیش‌بینی مشکلات احتمالی و تصمیم‌گیری‌های کلیدی برای حل و فصل شرایط سخت را بر عهده دارند. تیم‌های موفق مدیریت بحران انواع مختلف بحران تجاری را درک می‌کنند و کاملاً برای همه شرایط آماده هستند.

بحران تجاری و انواع آن

انواع بحران تجاری

  • بحران مالی
  • بحران پرسنل
  • بحران سازمانی
  • بحران فناوری
  • بحران طبیعی

بحران کسب و کار می‌تواند به اشکال مختلف نمایان شود، بنابراین تیم شما باید آماده باشد تا شرایط مختلف منحصر به فرد را اداره کند. تیم سازمانی باید طیف وسیعی از پاسخ‌ها را برای پاسخگویی به نوع مختلف بحران آماده کند.

  1. بحران مالی

بحران مالی زمانی اتفاق می‌افتد که کسب و کار ارزش دارایی خود را از دست بدهد و شرکت توانایی پرداخت بدهی خود را نداشته باشد. به طور معمول، این امر به دلیل افت قابل توجه تقاضا برای محصول یا خدمات ایجاد می‌شود. در این موارد، شرکت باید سرمایه خود را جابجا کند تا هزینه‌های فوری کوتاه مدت را تأمین سازد. سپس، آن‌ها باید منابع درآمد خود را تجزیه و تحلیل کنند تا به دنبال روش‌های جدید برای درآمدزایی طولانی مدت و همچنین افزایش حاشیه سود خود باشند.

۲. بحران تجاری پرسنل

بحران‌های پرسنلی زمانی اتفاق می‌افتد که یک کارمند یا فردی که با شرکت در ارتباط است درگیر سوء‌رفتار غیراخلاقی یا غیرقانونی شود. چه در محیط کار باشد و چه در زندگی شخصی یک کارمند، این شرایط می‌تواند با واکنش جدی علیه شرکت روبرو شود. از آنجا که سازمان این فرد را به کار گرفته یا از او حمایت کرده است، مشکلات وی به اعتبار شرکت منعکس می‌شود.

در این موارد، شما باید دامنه وضعیت را مشخص کنید، اقدامات انضباطی مناسب را تعیین کرده و در صورت لزوم بیانیه کتبی یا شفاهی ارائه دهید. مهم است که ابتدا شرایط را کاملاً ارزیابی کنید و تعیین کنید که فرد به چه شدت ارزش‌های شرکت شما را نقض کرده است. این به شما کمک می‌کند تا اقدامات واکنشی مناسب در قبال فرد محکوم را تعیین کنید. سرانجام، اگر این وضعیت توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرده است، بهتر است نسبت به این رسانه‌ها شفاف باشید و اقدامات سازمان را به آنها اطلاع دهید.

۳. بحران سازمانی

بحران‌های سازمانی شرایطی است که شرکت به طور قابل توجهی به مصرف‌کنندگان خود ظلم کرده باشد. این سازمان ها به جای ایجاد روابط متقابل سودمند، از مشتریان خود به عنوان ابزاری برای سودجویی استفاده کرده‌اند. این نوع بحران شامل سوء‌رفتار مانند برداشت از اطلاعات، سوءاستفاده از مشتریان و سوءاستفاده از قدرت مدیریتی است.

تغییر فرهنگ شرکت بهترین راه برای رفع بحران‌های سازمانی است، زیرا این مشکلات معمولاً توسط کارکنانی ایجاد می‌شود که از نیازهای مشتری غافل می‌شوند. پذیرفتن یک فرهنگ سازمانی که به موفقیت مشتری اختصاص دارد، می‌تواند شانس مواجه شدن با یک بحران داخلی را کاهش دهد. بعلاوه، حمایت از این نوع محیط‌ها باید منجر به استخدام کارکنانی شود که با ارزش‌های شرکت شما بسیار همسو باشند.

۴. بحران تجاری فناوری

در عصر فناوری محور، سازمان ها برای انجام وظایف روزمره خود به شدت متکی به فناوری هستند. بنابراین وقتی این فناوری خراب می‌شود، نگرانی آن‌ها بیش از چند ایمیل گمشده است. در صورت خراب شدن ناگهانی سرورها، سایت‌های تجارت الکترونیک و شرکت‌های فناوری محور می‌توانند میلیون‌ها واحد سودآوری را از دست بدهند. این نه تنها ضرر عظیمی از درآمد بالقوه دارد، بلکه ضربه بزرگی به اعتبار محصول یا خدمات می‌زند.

اولین قدم برای مدیریت این بحران‌ها همکاری با بخش فناوری اطلاعات یا ارائه‌دهنده فن‌آوری برای حل سریع موضوع است. نگرانی اصلی شما باید جلوگیری از تأثیر بیشتر این موضوع بر مشتریان و بازار هدف باشد. پس از آنلاین شدن سیستم ها، گام بعدی کار با منابع داخلی برای تعیین بحران هایی که برای سیستم شما اتفاق خواهد افتاد و تعیین راهکارهای حفاظتی برای جلوگیری از وقوع آن ها می باشد. تیم‌های خدمات مشتری و پشتیبانی از مشتری خود را تقویت کنید تا مطمئن شوید که آن‌ها آماده هستند تا پاسخگویی مناسبی به مشتریان در چنین شرایطی داشته باشند.

انواع بحران در سازمان ها

۵. بحران طبیعی

اگر زلزله دفتر شما را خراب کند، ممکن است آن را بحران بخوانید. اگرچه ممکن است نادر باشد، بلایای طبیعی مانند طوفان، زلزله و گردباد می‌تواند تأثیر قابل توجهی در تجارت شما بگذارد. اگر شرکت شما در منطقه‌ای قرار گرفته است که در معرض هوای شدید قرار دارد، باید در شرایط ناگواری که تحت تأثیر قرار گرفته‌اید، یک واکنش اضطراری آماده کنید.

بهترین راه برای مقابله با بحران‌های طبیعی، پیش قدم بودن است. دفتر خود را در سازه‌ای مقاوم در برابر هوا در منطقه خود بسازید و در مواقع اضطراری برنامه آمادگی در بحران را تهیه کنید.

کلام آخر

با شناخت انواع بحران تجاری می‌توانید عملکرد به مراتب بهتری در مقابل آن‌ها داشته باشید. تیم مدیریت بحران سازمانی، باید شناسایی به موقع بحران را انجام داده و بهترین عکس العمل در مقابل آن‌ها را داشته باشد. شما چه انواع دیگری از بحران در سازمان‌ها را می شناسید و عکس العمل‌های صحیح در برابر آن‌ها را چطور تعریف می‌کنید؟

جدیدترین مطالب منتشر شده
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *